1. kolo
11.08.2013 17:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Skvělá podívaná: Schalke se rozešlo s Hamburkem remízou 3:3

Minulé souboje S04 s Rothosen nabídly pokaždé minimálně tři branky a tato norma byla znovu naplněna, rovnou dvakrát! Königsblauen se záhy ujali vedení, Hamburk poté dvakrát utkání otočil na svoji stranu, avšak nakonec si z Gelsenkirchenu odváží pouze bod.

Jens Keller po nepřesvědčivém pohárovém vystoupení proti Nöttingenu (S04 vyhrálo 0:2) nechal pouze na lavičce Marco Högera, jehož pozici na pravém kraji obrany zaujal Atsuto Uchida. Ofenziva poté ukázala novou akvizici Clemense, přičemž od začátku se představil i Farfán, který by podle všeho rád využil finančně velmi lákavou nabídku tureckého Galatasaraye.

Druhá strana už se naproti tomu mohla opřít o velkou oporu z loňské sezóny Reného Adlera a debut potom oslavily hned tři posily - Lasse Sobiech, Jacques Zoua a Hakan Çalhanoğlu.

Rothosen však nezačali vůbec dobře, když hned po dvou minutách ztratili mičudu ve středu pole, Fuchs okamžitě předal Draxlerovi, jenž oslovil Huntelaara, který dalekonosnou přízemní ranou zaskočil Adlera - 1:0. Záhy vyslal neúspěšnou odpověď van der Vaart.

Ten samý hráč potom ve dvanácté minutě narýsoval pas na Jansena, jehož centr ve vymezeném prostoru trefil ruku Matipa a rozhodčí Gräfe nařídil pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe sám holandský kapitán a zkušeně srovnal na 1:1! Po tomto momentu vysoké tempo přece jen opadlo a ruku v ruce s tím pochopitelně ubylo zajímavých momentů před oběma brankami.

Možná nečekanou premiéru si ve 23. minutě připsal Leon Goretzka, jenž nahradil zraněného Juliana Draxlera. Ještě v téže minutě však Diekmeier parádním centrem našel mezi stopery hlavu Beistera, který za pomoci břevna nedal Hildebrandovi šanci zachytit mičudu před čarou - 1:2. A mohlo být pro HSV ještě lépe, skvělý van der Vaart našel ze standardky hlavu Badelje, chorvatský středopolař ale hlavičkou zády k brance trefil jenom břevno svatyně Königsblauen!

Nečekaný scénář pochopitelně hornický celek zaskočil a S04 se dlouho ne a ne dostat zpátky do hry, především variabilní střed pole (van der Vaart nebo Çalhanoğlu se podle potřeby vysunovali až na hrot, kde chyběl klasický útočník) vytvářel Hamburku kýženou převahu. Právě posila z Karlsruher nastartovala Jansena, jeho střelu ale zablokoval Uchida na rohový kop. Domácí se "chytli" až těsně před odchodem do kabin, kdy však byla Clemensova rána taktéž zablokovaná. Ten samý hráč ale po nakrátko rozehraném rohu našel Fuchse, jenž posadil centr na zcela volného Huntelaara a na pauzu se šlo za stavu 2:2.

Zajímavá podívaná byla servírovaná i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Neustädter předal míč Clemensovi, ten však z dálky tři tyče o fous nenašel! Takřka z protiútoku pak zapršelo na opačném konci hřiště: van der Vaart od rohového praporku naservíroval centr na zadní tyč, kde Sobiech využil zaspání Matipa a nekompromisní hlavičkou do šibenice se uvedl nejlepším možným způsobem - 2:3!

Horníci reagovali příchodem Ádáma Szalaie, který na zeleném pažitu vystřídal defenzivního záložníka Romana Neustädtera. Čerstvá útočná síla krátce po svém nástupu zamířila do boční sítě a Huntelaar pro změnu na Adlera nevyzrál. Schalke se snažilo utahovat závity, ovšem defenzivní hradba přístavního týmu byla až nezvykle pevná. Uchida na malém vápně našel právě Szalaie, tomu však neskutečným reflexem vystavil stopku Adler, který jen potvrdil výše uvedené!

Reprezentační brankář však zakrátko svůj skvělý zákrok "vymazal", když Clemensovu střely vyrazil pouze před sebe a Szalai už se nemýlil - 3:3. Závěrečných patnáct minut už z nastoupeného trendu vybočilo, obě strany se více zaměřily na obranu, přesto po dalším van der Vaartově rohu hlavičkoval Westermann, ale stejně jako vzápětí střídající Aogo nedokázal domácí obrannou hráz překonat! To mohlo Hamburk ještě mrzet, ale Matip po standardce branku nenašel.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
jaRys9

Víte někdo jestli bude hrát Jiráček? Jak je na tom?

Reagovat
veikko

Pukki musí hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pravděpodobná sestava.... je odněkud, nebo ji tvoří autor ? Dost bych se divil, kdyby Keller tu obranu postavil takhle. Ikdyž, u něj člověk nikdy neví.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele