26. kolo
22.03.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke potvrdilo formu a doma snadno přehrálo Braunschweig

Vyřazení z Ligy mistrů se na Königsblauen nepodepsalo, Schalke potvrdilo skvělou ligovou formu i proti Eintrachtu Braunschweig a dalším vítězstvím si upevnilo třetí pozici. Der Löwen zůstávají na samém chvostu.

Rovnou sedm odchovanců měla domácí základní jedenáctka, která byla hned od prvního uvedení míče do hry aktivní a snažila se dostat na dostřel branky Eintrachtu. Z dálky to záhy napřáhl Goretzka a po něm i Boateng, ani jeden z nich však vymezený prostor nenašel. Po sedmnácti minutách se S04 ujalo zaslouženého vedení: Goretzka střelou zpoza vápna zavěsil - 1:0.

Nováček působil hodně pasivním dojmem a do útoku se prakticky ani netlačil, defenziva Königsblauen tak mnoho práce neměla. Naopak povedený volný přímý kop vyslal na hostující svatyni Ayhan a Davari měl plné ruce i nohy práce, aby balón vytěsnil nad břevno! Po půlhodině hry to pro změnu zkoušel Huntelaar, ale brankář Lvů byl opět bezchybný. Ještě do přestávky mohli postupně zvýšit vedení Meyer, Goretzka a Huntelaar, ani jeden z nich však neuspěl.

Naprosto totožný obrázek diváci sledovali i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Zvýšit mohl Huntelaar, ovšem na Boatengův pas o fous nedosáhl. Zraněného Bellarabiho, jenž tentokráte nebyl moc ve hře, nahradil Elabdellaoui, který na sebe okamžitě upozornil dobrou individuální akcí, při které zmátl hned dva protihráče, avšak následně z velkého úhlu nedokázal zamířit do branky.

Čekání na druhou branku nakonec trvalo až do 65. minuty, kdy se k volnému přímému kopu postavil Huntelaar a nekompromisní ranou poslal kulatý nesmysl do sítě - 2:0. Zdálo se být rozhodnuto. To se však nepotvrdilo. Po standardní situaci Elabdellaoui oslovil Kessela, jenž pohodlně nastavil nohu a rázem bylo znovu o co hrát - 2:1! Žádné drama se ale nekonalo, ve třetí nastavené minutě, za výrazné pomoci Bičakčiče, uzavřel střídající Szalai (nahradil Huntelaara) na 3:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele