13. kolo
24.11.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover prohrál na půdě HSV a propadá se stále hlouběji

Malé severské derby mezi Rothosen a H96 nabídlo vcelku jednoznačnou podívanou, kterou dokázal Hamburk, i přes brzký inkasovaný gól, přetavit ve veledůležité tři body, díky kterým se posouvá před svého konkurenta.

Počáteční minuty příliš mnoho zajímavých momentů nenabídly, vzhledem k aktuální formě obou celků se největší důraz kladl na řádně zabezpečená zadní vrátka, čemuž logicky odpovídalo jen velmi mizivé procento zajímavých situací. Tu první měl na svědomí Lasogga, ale na Zielera recept nenašel. O chvíli později musel ze hřiště zraněný kapitán Stindl, jehož nahradil Pocognoli.

Tento moment se však na 96kách nepodepsal. O tom svědčila situace z 28. minuty: Adler rozehrál pouze na obsazeného Rincóna, který byl obklopen rovnou čtveřicí (!) protihráčů, čehož okamžitě využil Huszti a přesnou střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre - 0:1. Radost však hostující družině příliš dlouho nevydržela. Přesněji pouhé tři minuty: Çalhanoğlu sice na Zielera nevyzrál, ovšem jeho ránu bývalý mládežnický brankář vyrazil pouze k Badeljovi, který neváhal a chytrým zakončením z první vyrovnal na 1:1! Ještě do pauzy neuspěli Lasogga a po něm Tah.

Podle zajetých kolejí se pokračovalo i po změně stran. Rothosen byli hodně aktivní a záhy se dočkali zasloužené odměny: Badelj vyslal mičudu na rozběhnutého Westermanna, jehož přesný centr dopravil hlavou na místo určení Beister - 2:1. Přístavní mužstvo nadále řídilo obraz hry a hned tři nadějné možnosti na zvýšení náskoku měl před sebou Lasogga, ovšem svoji znovu nalezenou střeleckou pověst nepotvrdil a Hannover tak stále zůstával při životě.

Dvacet minut před koncem musel po souboji s Westermannem ze hřiště rovněž Christian Schulz, kterého tak na citlivém postu nahradil Andre Hofmann. Postupem času domácí podle očekávání ubrali, ovšem dolnosaský tým zůstával tak jako tak naprosto neškodný. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až šest minut před koncem řádné hrací doby, kdy Beister po rychlém kontru předal balón na Çalhanoğlua, který z jedenácti metrů uzavřel na 3:1. Závěr poté ovládlo Saného vyloučení...

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele