13. kolo
23.11.2013 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - SC Freiburg 0:1

Fotbalisté Freiburgu zvládli velmi důležité utkání na půdě Braunschweigu a díky těsné výhře 1:0 si připsali velmi cenné tři body. V tabulce zůstávají s jedenácti body na šestnáctém místě tabulky, ovšem dotáhli se na patnáctý Frankfurt a jsou za ním pouze o skóre. Braunschweig se naopak kvůli bodovému zisku Norimberku opět propadl na poslední osmnácté místo. Nyní předvedl vcelku slušný výkon, jenže na bodový zisk nakonec nedosáhl.

Z trojice českých krajánků v dresu hostujícího výběru nastoupil pouze Václav Pilař, který byl v základní sestavě a odehrál 64. minut. Vladimír Darida nebyl kvůli lehkému zranění ani na lavičce náhradníků stejně jako obránce Pavel Krmaš. Domácí se přitom mohli dostat do vedení již v 9. minutě, po odraženém balónu a nepovedené střele Dogana zblízka zasáhl dobře brankář Baumann.

O minutu později na druhé straně hrozil Freis, který využil krásné přihrávky Mehmediho a snažil se obstřelit brankáře Davariho, jenže nakonec minul branku o pár decimetrů. Po dvaceti minutách hry vypálil z třiceti metrů Elabdellaoui a brankář Baumann jeho dělovku dokázal zlikvidovat s vypětím všech sil. Ihned na to se ocitl na zadní tyči Bičakčič, jenže z bezprostřední blízkosti ve velmi nepřehledné situaci brilantního Baumanna nepřekonal.

Nebezpečných akcí bylo k vidění opravdu hodně a ve 26. minutě mohl udeřit Freiburg. Po krásném centru do pokutového území hlavičkoval Höfler a brankář Davari tečoval balón na břevno, který se pak odrazil ještě před čáru. Těsně před koncem úvodního dějství se z ostrého úhlu dostal ke střele Bellarabi, nicméně Baumann byl i tentokráte proti a udržel akcie svého týmu nad vodou. O osudu duelu rozhodl v 52. minutě Gelson Fernandes.

Ještě předtím musel zasahovat skvělý Baumann po dobré střele Theuerkaufa, z následné akce na druhé straně vymyslel Sorg geniální přihrávku na Fernandese a ten pohotovou střelou k pravé tyči obstřelil bezmocného Davariho. Po této brance hosté zodpovědně bránili a do ofenzívy se příliš netlačili, nakonec bez větších problémů uhlídali těsné vedení až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele