23. kolo
01.03.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Borussia Mönchengladbach 1:1

Nebýt dvou nevídaných brankářských hrubek, skončilo by utkání mezi Braunschweigem a Mönchengladbachem dost možná bez branek; takto si oba týmy rozdělily body po remíze 1:1. Konečný výsledek neřeší nic ani pro domácí, kteří bojují o záchranu, ani pro na poháry útočící hosty.

Eintracht začal zostra, dobře využíval prostorů na hřišti a nedával soupeři vydechnout. V úvodní čtvrthodině se Borussia prakticky nedostala z vlastní poloviny, jedinou šancí však byla Scheidtova dalekonosná rána, kterou ter Stegen bez potíží zlikvidoval (8'). Teprve poté se Favreho tým osmělil a ve 25. minutě šel do vedení, ačkoliv šlo o hodně kuriózní situaci - Raffaelův roh mířil na bližší tyč, kde Boland stínil vlastnímu gólmanovi tak nešťastně, že se míč odrazil od jeho kolene do sítě.

Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď, Kesselovi (27'), Pfitznerovi (34') i Hoscheidtovi (38') však scházel větší důraz před ter Stegenem. Na druhé straně zahodil obrovskou šanci na zvýšení těsně před pauzou Hrgota, proti jehož ráně dokázal skvělý Davari nastavit nohu.

Po obrátce si týmy jasně rozdělily role na hřišti - Braunschweig útočil, Gladbach bránil. K vyrovnání však došlo prakticky náhodou - v 52. minutě totiž ter Stegen naprosto nepochopitelně nedokázal odkopnout Daemsovu malou domů a pustil míč do vlastní sítě (pamatujete na slavný kiks Petera Enckelmana?).

Tato situace ještě posílila sebevědomí domácích, kteří skřípli defenzivu Gladbachu do štěstí, ale Nielsenovi (56') ani Bellarabimu (65') se druhý gól vstřelit nepodařilo. Za hosty pak selhal opět Hrgota, kterého - stejně jako v prvním poločase - brilantně vychytal Davari. Znovu ke slovu se hosté dostali až v samém závěru utkání - Jantschkeho hlavička byla zblokována (84'), s Kruseho ránou si poradil gólman Eintrachtu (87'), a když Mlapa o dvě minuty později konečně dotlačil míč do sítě, rozhodčí odpískal těsný ofsajd.

Braunschweig mezitím měl vlastní šance na výhru, ale ani ty k ničemu nevedly. V 78. minutě neuspěl hlavičkující Kessel, a v první minutě nastavení napravil svoji chybu ter Stegen, když po rohu vychytal gólovku Theuerkaufa.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden gol je málo, BS musí vyhrávat !

Reagovat
smazaný uživatel

To je kretén , vyrvat mu zaživa koule a musel by je sežrat !! V Barce už se na něj těší !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele