5. kolo
15.09.2013 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Braunschweig se rozešel s FCN smírně a poprvé zapisuje body

Užuž to z domácího pohledu vypadalo na další promarněný zápas, Norimberk si dlouho hýčkal těsné vedení a Eintracht se ne a ne prosadit, nakonec se však zcela po zásluze dočkal alespoň vyrovnávací trefy a zapisuje si premiérový bodík mezi elitou.

Nepovedený start do soutěže má Frankům pomoci zvrátit angažování Makota Hasebeho, jenž do Bavorska dorazil těsně před uzávěrkou přestupů z Wolfsburgu. Poprvé od března 2012 (!) se potom do základní sestavy vrátil zraněnými neustále pronásledovaný Adam Hloušek.

Ani výše zmíněná dvojice však der Clubu nepomohla a počáteční fáze se odehrávala pod taktovkou domácí ekipy, která byla hodně aktivní a přidělávala soupeřově obraně nemalé starosti. To platilo zejména pro útočné duo Bellarabi - Kumbela, kteří si vytvořili hned několik zajímavých situací, ovšem ani jednu z nich nedokázali dotáhnout k výraznějšímu ohrožení Schäferovy branky. O poznání více vzruchu přinesla spolupráce Nilssona s Kiyotakem, ten ale tři tyče nenašel.

S přibývajícími minutami začal ostřílenější Norimberk přebírat dirigentské kormidlo a záhy se dočkal zasloužené odměny: Chandleův ostrý centr propadl až k Hlouškovi, který nezaváhal a svůj obnovený debut si náležitě osladil - 0:1! Eintracht se okamžitě pokusil reagovat - Doganův volný přímý kop si však Schäfer pohlídal a dalekonosný pokus Theuerkaufa postrádal přesnost. Strážce norimberské branky si těsně před odchodem do kabin pohlídal i nebezpečný závar...

Hned zpočátku druhého dějství mohl přidat pojistku po Kiyotakeho nabídce Ginczek, vymezený prostor třemi tyčemi ale o kousek minul! Japonský tvůrce hry o chvíli později rozehrál standardku z hodně slibné pozice, zacílil však jen do nachystané zdi, následný rohový kop se ovšem dostal k Plattenhardtovi, jeho pokus ale pro změnu vytěsnil skvělý Petković!

Diváci se rozhodně nenudili, kulatý nesmysl se pohyboval z jedné strany hřiště na druhou a oba brankáři si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohli. Zvyšující se tlak Lvů mohl zužitkovat dobře hrající Kumbela, střelou z hranice šestnáctky ovšem hostujícího kapitána nepřekonal! Snahu Bolanda pro změnu zablokoval střídající Frantz. Do třetice už se však Eintracht dočkal: Kumbela předal na Bellarabiho, ten se s mičudou otočil a ještě přihrál lépe postavenému Eladbellaouimu, jenž křižnou střelou do odkryté části branky nekompromisně srovnal na 1:1.

Dokonat obrat mohl Bičakčić, který si na zadní tyči naskočil na volný přímý kop Theuerkaufa, avšak jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Schäfer fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil a udržel tak svůj tým nad vodou! Eintracht se ve svém snažení neustával. Povedenou dělovkou se prezentoval Reichel, ovšem Schäfer si, stejně jako se střelou Caligiuriho, poradil na jedničku!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1, už by to chtělo výhru

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Eintracht Braunschweig 0:2 1. FC Norimberk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele