6. kolo
20.09.2013 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Gladbach snadno porazil Lvy a zůstává doma bez ztráty kytičky

Mönchengladbach potvrdil skvělou domácí formu a bez větších potíží si před vlastními fanoušky poradil s Braunschweigem, čímž se alespoň dočasně posouvá na čtvrtou pozici.

Premiérovou změnu ve své ideální základní sestavě musel před utkáním provést Lucien Favre, který místo zraněného kapitána Filipa Daemse (svalové potíže) na levou stranu obranné linie postavil Oscara Wendta. Borussia před vlastními fanoušky začala tradičně aktivně a hned záhy měl dvě velmi nadějné šance Raffael, ovšem brazilský tvůrce hry ani jednou neuspěl.

Opravdu výrazná převaha (domácí měli 80% držení míče) však mohla z ničeho nic přinést úder před druhou brankou: Bellarabi natáhl z hranice šestnáctky a ostrým projektilem jen tak tak minul vymezený prostor, ter Stegen si mohl hluboce oddechnout, neboť jinak by byl s největší pravděpodobností bez šance! Nedáš - dostaneš. Arango svým pasem oslovil nabíhajícího Wendta, jenž se za důvěru odvděčil tím nejlepším možným způsobem - 1:0!

Gladbach i nadále tlačil na pilu a zanedlouho se po spolupráci s Herrmannem užuž radoval Raffael, ale kvůli ofsajdovému postavení sudí Gagelmann trefu neuznal. Další ukázková kombinace však už kýženou branku přinesla: Kruse naservíroval mičudu pro bývalého hráče Herthy BSC a Raffael se konečně zapsal do střelecké listiny - 2:0. Eintracht byl do pauzy naprosto bezmocný...

Po obrátce však die Fohlen znatelně ubrali a rázem bylo pro domácí zle. Aktivní Bellarabi sice ještě na ter Stegena recept nenašel, ovšem poté se kmenový hráč Leverkusenu obsadil do role asistenta, když ve vápně našel Bolanda, který po zásluze snížil na 2:1! A dokonce mohlo být záhy srovnáno, avšak Kumbela hlavou branku netrefil! Místo závěrečného dramatu však bylo dvacet minut před koncem definitivně jasno: Caligiuri v šestnáctce nedovoleně zastavil Aranga a na světě byl pokutový kop! Ten si vzal na starost Kruse a ranou k pravé tyči zkušeně navýšil vedení - 3:1.

Za další čtyři minuty navíc ten samý hráč natáhl, Petković balón vyrazil před sebe a Raffael už měl snadnou práci - 4:1. Zbývající minuty už se za menší či větší účasti obou týmů víceméně dohrávaly a Braunschweig tak i po šesti kolech zůstává přikován na úplném dně.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Aldeano

Gladbach vyhraje 2 nebo 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
hradec

Borussia Mönchengladbach 2:1 Eintracht Braunschweig

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně MG ! ale beznadějný Braunschweig, nedá se hodnotit výkon Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam nikde, kromě Gelsenkirchenu není napsáno kolik tam bylo diváků?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele