14. kolo
30.11.2013 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Braunschweig 2:0

Nebyla to žádná exhibice, ale Bayern si své uhrál a pohodlnou domácí výhrou 2:0 nad posledním Braunschweigem potvrdil pozici vysokého favorita. Po dvou Robbenových trefách v první půlhodině zařadil úřadující šampion zpátečku a po zbytek zápasu šetřil síly na další náročný program.

Veškeré naděje Eintrachtu na dobrý výsledek vzaly za své už po dvou minutách: brzká ztráta míče nahrála do karet Götzemu, který vymyslel přesný pas na nabíhajícího Robbena. Ten sice musel zakončovat nadvakrát, ale nakonec Davariho přece jen propálil. Bayern po tomto uklidnění diktoval tempo hry, jeho držení míče dosahovalo astronomických 80 procent, a Braunschweig se bránil se všemi hráči na své vlastní polovině. I proto však domácí ne a ne vypracovat si další gólovku - jejich hra sice byla vepředu dostatečně variabilní, ale dobré bránění nováčka zabraňovalo většímu prosazení se.

Bylo nicméně otázkou času, než Bayern udeří podruhé; Dante sice v 19. minutě hlavou nastřelil pouze brankovou konstrukci, ale po půlhodině hry už bylo definitivně rozhodnuto. Nádherný Kroosův křížný pas našel Robbena, který se bez problémů uvolnil od Theuerkaufa a ránou ze 13 metrů pod břevno zvýšil na konečných 2:0.

Druhá půle začala trochu překvapivě nebezpečnou střelou hostujícího Caligiuriho, kterou musel odvracet Dante. Pak už ale bylo vše při starém: Bayern útočil do plných, Eintracht zuřivě bránil vlastní pokutové území. Jisté varování, které vyslal v 55. minutě nepřesnou střelou Bičakčić, přinutilo Guardiolu vyslat na hřiště Mandžukiće za Müllera (do té doby byl na hrotu útoku Götze), ale ofenzivní koncert se nedostavil - Bayern to koneckonců ani neměl zapotřebí. Snad jen Robbenova rána do břevna (72') domácí publikum trochu rozehřála.

Nakonec to tak byl Braunschweig, kdo se v závěru zápasu nejvíce přiblížil další změně skóre - pravda, Robben ještě mohl zpečetit hattrick, nebýt Davariho pohotového zákroku (81'), ale v ochozech to skutečně zahučelo až o čtyři minuty později, kdy Bellarabi napálil z přímého kopu břevno Neuerovy brány. Po této šanci se už de facto pouze čekalo na závěrečný hvizd.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej mač a v klidu povinnost upevnit pozici superlídra a to nejen v domácí lize 6:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Těch výborných zraněných hráčů Bayernu a ti hráči co je nahradili...jako kdyby se nic nestalo a sestava je pořád stejně silná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Robben to je ocas, nějak mu to svezení se po trávníku nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele