11. kolo
02.11.2013 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - SC Freiburg 0:3

Obraz hry nasvědčoval tomu, že si Norimberk bez problémů připíše první vítězství v lize. Bezzubý Freiburg se ocitl na delší čas v útoku jen sporadicky a obrana spoléhala především na výborného brankáře. Zrodil se tak opravdu krutý výsledek se známkou té nejvyšší lekce z produktivity, o kterou se mimo jiné postaral parádní ranou Vladimír Darida.

Aktivní úvod s matnou převahou hostů nabízel především dobře organizovanou defenzívu na obou stranách, která bez problémů zastavovala útočné snahy bez překvapující myšlenky. Diváci se tak prvního vzrušení dočkali až po osmnácti minutách hry, kdy nehledě Mehmediho, ležícího bezmocně ve středovém kruhu, běžel přímo na branku Hasebe a z osmnácti metrů rozezvučel pravou tyč.

Během dalších osmi minut musel předvést své kvality Baumann po dvou solidních přímých kopech. Nejprve to zkoušel Kiyotaké střelou zpoza vápna zakroucenou k bližší tyči, poté se přetažený centr Plattenhardta vrátil před branku k Pogatetzovi, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval pod břevno.

Freiburg se pomalu vytrácel, když už se dostával na dosah domácí šestnáctky, narazil na skvěle koordinovanou obranu, která působila jako neprostupná hráz. Na druhé straně odváděl velké penzum práce slovenský záložník Robert Mak, ani jeho snahy však další nebezpečí nevyprodukovaly.

Pár vteřin po začátku druhé půle uháněl z levé strany do vápna Plattenhardt a nikým neatakován došel až k malému vápnu, kde ale k nepochopení všech nedokázal vystřelit a o balón přišel. Zdálo se, že na hřišti už bude pouze jeden tým.

Jak šeredná mýlka pro domácí fanoušky. Mehmediho centr prodloužený jedním z obránců vracel z první Freis a Klaus mohl i bez přípravy lehce usměrnit míč do odkryté branky. A po hodině hry mohlo být s Norimberkem ještě hůře, kdyby Schmid v dobré pozici nerozvlnil pouze boční stranu sítě tvrdou ranou z dvanácti metrů.

Jen co vystřídal Adama Hlouška, už se Daniel Ginczek postaral o další vyzdvihnutí Baumanna parádní ranou z pravé strany. Bylo zřejmé, že se chystá závěrečný nátlak dosud lepšího týmu, kterému hloupě pomohl obránce Sorg, když zbytečně neudržel nervy a s druhou žlutou mizel do sprch.

Jenže hosté dnes měli v brance zeď a v 71. minutě do ní narazil Drmič, který se prosmýkl mezi obránci, aby už nestačil lépe zamířit. A kde už Baumann nestíhal, pomohla mu tyč. Per Nilsson schovával obličej v dlaních po teči na malém vápně.

A přišla 79. minuta, Darida přebral míč, navedl si ho na střed a z pětadvaceti metrů grandiózní ranou vysmýčil všechny pavučiny dávno zapomenuté pod břevnem bezmocného Schafera. Takovému zásahu snad museli zatleskat i zklamaní fanoušci domácích.

Nezpochybnitelný muž zápasu si následně poradil s dalekonosnou tečovanou ranou Mika Frantze a Mehmedi tak na druhé straně mohl v 88. minutě dokončit tragické norimberské drama. Nilson si neporozuměl s brankářem a ofenzivní hráč Freiburgu poslal špičkou kopačky balón potřetí do sítě.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele