22. kolo
16.02.2013 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Freiburg se konečně dočkal a z Weserstadionu si odváží tři body

Třetí vítězství v řadě se Brémám přidat nepodařilo, dlouho to sice vypadalo, že brankové hody vítěze nepřinesou, ovšem nakonec byli o něco šťastnější bojovníci z Breisgau. SCF tak má na domácí už šestibodový náskok.

Zelenobílá družina začala lépe a zpočátku si vytvářela optickou převahu. Defenzivní hradby SCF však působily jistě a držely protivníka na uzdě, pouze ze standardních situací, spíše symbolicky, zahrozili Prödl a Petersen. Po deseti minutách začalo být o poznání více vzruchu před brankou Werderu. Jako první o sobě dal vědět Makiadi, ovšem Mielitz jeho dalekonosný pokus kryl.

Hned dvakrát hlavou neuspěl Rosenthal a domácí strážce branky zneškodnil i únik Hedenstada! Na domácí straně byl neřešitelný problém s expedicí balónu na soupeřovu polovinu a k tomu všemu se přidal tradiční nedůraz a velké chyby v obraně. Po půlhodině hry se mičuda po ose Schuster - Rosenthal dostal k nohám Kruseho, jenž přesnou ranou otevřel skóre - 1:0. Prakticky vzápětí mohl srovnat krok Petersen, který se z ničeho nic objevil před Baumannem, ale na mládežnického reprezentanta nevyzrál! De Bruyne však dal mladému střelci další možnost a Petersen tentokráte nezaváhal - 1:1.

Jestliže dění prvního dějství uzavřela nebezpečná hlavička Caligiuriho, tak po obrátce se pro změnu pokračovalo dle brémských not. Nadějnou možnost měli Elia a Fritz, ani jednomu z nich se však nepodařilo Baumanna překonat. Oproti tomu nadějný průnik Caligiuriho zastavil Ignjovski jen za cenu faulu a rozhodčí Sippel nařídil penaltu! Míč si vzal pod patronát sám postižený a bez problémů zavěsil - 0:1.

Reakce však byla opět blesková. Po centru Arnautoviče zachyboval nejdříve Baumann a po něm i mladý Ginter, čehož následně s díky využil Petersen a opět vyrovnal na 2:2. Ani jedna strana se nechtěla spokojit s nerozhodným stavem a na hřišti to bylo patrné - jedna příležitost střídala druhou: Guédé však mířil do tyče, zatímco Petersenovi se při snaze o hattrick postavila branková konstrukce do cesty hned dvakrát! Dvacet minut před koncem však nakonec po Kruseho rohu chyboval Mielitz, Guédé sioce ještě balón do branky neprocpal, ale jeho práci dokončil Ginter - 2:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele