4. kolo
22.09.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Greuther Fürth 1:1

Po zajímavém utkání ve Volkswagen-Aréně se rozcházejí VfL Wolfsburg a Greuther Fürth smírně. Výsledek 1:1 byl určen prvním poločasem, ve kterém byli hosté lepším týmem. Vlci dokázali ještě před poločasovým hvizdem z ničeho srovnat se svým nepříjemným soupeřem krok a nepovedenou první půli pak odčinili poctivým výkonem v druhé pětačtyřicetiminutovce. Příliš kruté by pak pro ně bylo proměnění Sararerovy šance v závěru utkání.

Oproti všem očekáváním vstoupili do utkání o poznání aktivněji hosté z Fürthu, kteří svého soupeře zaskočili vytrvalým presingem. Ten Vlkům příliš nezachutnal a tak se musela drtivá většina návštěvníků Volkswagen-Arény spokojit se sledováním defenzivní hry domácího celku. Fotbalisté Wolfsburgu v sobě dlouho nenacházeli tolik potřebnou kreativitu a představy trenéra Magatha o nátlakové a aktivní hře směrem dopředu se rozhodně nenaplnily.

První vážnější šance utkání se tak logicky urodila před Benagliovou bránou. Právě paráda švýcarského gólmana byla důvodem, proč na ukazateli skóre zůstal svítit stav 0:0. Na Benagliovi si po svém dravém průniku do šestnáctky vylámal zuby Sararer. Hostující hráči si museli pohlídat zejména Diega, jenž ve 24. minutě po spolupráci s Dostem vybídl do slibné šance Schäfera. Zanedlouho se však domácí museli smířit s inkasovanou brankou. O tu se nepostaral žádný z hostujících hráčů, nýbrž obránce VfL Pogatetz, jenž si po neshodě s Benagliem musel postesknout nad gólem do vlastní sítě.

Vlci nadále nekousali ani po inkasované brance a tak se do své další zajímavé šance mohl probít skrze vlažné obránce Sararer. Za záchranou brzdu musel opět svým reflexivním zákrokem zatáhnout domácí gólman. Zdálo se, že Kleeblättler mají vše pod kontrolou. Pak však jako blesk z čistého nebe přišla vyrovnávací branka Ivici Oliče: Naldo poslal dlouhý balon do francké šestnáctky, kde se po závaru nejrychleji zorientoval právě chorvatský útočník, jenž svou pohotovou hlavičkou vyrovnal stav utkání.

Během poločasové přestávky se zjevně nespokojený Magath odhodlal hned k dvojímu střídání: Na hřiště se podívali Knoche a Vieirinha. Druhý poločas nezačal tak živelné jako ten první, k vidění byly spíše urputné souboje uprostřed hrací plochy. Pozorný divák si všiml snahy domácích fotbalistů o boření akcí Fürthu již v zárodku, jinak bylo zajímavých šancí před bránami obou týmů jako šafránu. Fürth se nechal zatlačit do defenzívy a o vzrušení se asi nejvíce postaral po hodině hry svými dvěma šancemi Kahlenberg.

Ke konci utkání rezignoval Büskensův výběr na jakékoliv snahy o přenesení hry k wolfsburské svatyni, ale Vlci svou dominanci v držení balonu nijak nezužitkovali. Domácím fanouškům ještě jednou pořádně zatrnulo ve třiaosmdesáté minutě, když Sararer po své drzé ráně z 25 metrů orazítkoval brankovou konstrukci. Více se toho na hřišti do závěrečného hvizdu nepřihodilo a tak došlo k zasloužené dělbě bodů.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg win, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg je snad nejdebilnější fotbalový klub v Německu :-) a já jsem ten největší kokot, že dávám jejich výhru na tiket.

Reagovat
patrikhm

To se dalo čekat, po té, co prodali Jiráčka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele