30. kolo
21.04.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:1

Po pohárové prohře 1:2 se musel SC Freiburg se stejným výsledkem sklonit před svým stuttgartským hostitelem i na bundesligové scéně. V utkání, kterému nechybělo tempo a zajímavé akce, se domácí Švábové prezentovali stabilní defenzívou a nebývalou efektivitou v koncovce. Labbadiova družina rozhodla o svém vítězství v dramatickém závěru první půle.

Po prohraném středečním semifinále se trenér SCF Streich odhodlal hned ke třem změnám v sestavě. V zahajovací sestavě hostů se tak objevili Günter, Makiadi a Guedé. Sorg a otřesení Caligiuri s Rosenthalem zůstali mimo hru. Kdo čekal, že Stuttgart již na ligové scéně nebude ve zbývajících kolech nikterak výrazněji motivován, a bude hrát v duelu s Freiburgem druhé housle, ten se velmi mýlil. Obě mužstva totiž hned od úvodního hvizdu zařadila vyšší rychlostní stupeň a záhy se jiskřilo i v osobních soubojích.

Návštěvníci Mercedes Benz Arény se tak nijak nenudili, byť se na první slibnější akce čekalo o něco déle. Nasazení obou jedenáctek totiž bylo vyváženo nepřesnostmi v přihrávkách a tak byli oba brankáři dlouho bez práce. Jako první udeřili po čtvrthodině hry domácí, když až k brankové linii dovlekl balon Maxim, jenž pak oslovil do vápna naběhnuvšího Gentnera. Zkušený Němec se však zatím jen zastřeloval a tak po příhře mladého Rumuna pálil vysoko nad bránu.

Na druhé straně hřiště se ve slibné pozici ocitl Kruse, avšak v duelu s vynikajícím brankářem Ulreichem tahal za kratší konec. Hosté byli víc než nebezpeční a slibnou akci Makiadiho zastavil jen ofsajd. Oba celky nepolevovaly v nasazení, avšak vyložených brankových příležitostí se tolik nedostávalo. Kdo chtěl zvítězit, musel být efektivní v koncovce. A produktivním byl to odpoledne domácí tým.

Na chvilku spustili hostující hráči z očí Harnika, jenž po svém uvolnění odcentroval na volně stojícího Gentnera. Hlavou se tento záložník nemýlil a z centrální pozice otevřel skóre. Na jednogólové manko zareagoval Freiburg vystupňováním tempa, avšak na výborně fungující obranu VfB recept ne a ne najít. Naopak mohly ochozy stadionu oslavit další branku domácího výběru. Na začátku druhého gólu byla Schusterova ztráta balonu, po níž Harnik rychle vybídl do šance Ibiševiče. Bosňanovi nikdo nestál v cestě a samotný Baumann byl proti němu bezmocný.

Do konce poločasu mohlo být vedení Švábů tříbrankové - to by však v souboji jeden na jednoho musel Harnik umět vyzrát na výborného brankáře SCF. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce, do které již nemohl zasáhnout český bek Krmaš, se obraz hry od první půle příliš nelišil. Freiburg přikládal pod kotlem, avšak kloudnou šanci si ze své snahy nevypracoval. Naopak domácí vyráželi do rychlých a nebezpečných výpadů.

Mizerná kombinace před vápnem Streichovy svěřence dost svazovala. A jak utíkal čas, byla domácí jedenáctka čím dál více orientována na hájení svého náskoku. Mírná pasivita se však Švábům vymstila. Traoré sice trefil tyč, avšak nakonec se museli domácí fanoušci o výsledek strachovat. Santini se totiž prosadil proti Sakaiovi a pohotovým zakončením snížil na 2:1. Ale když Ulreich zneškodnil Flumovu ránu, bylo jasné, že tři body zůstanou ve Stuttgartu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele