32. kolo
04.05.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Greuther znovu překvapil a ze Stuttgartu si veze další tři body

Přání tentokráte z pohledu Švábů nebylo otcem myšlenky, domácí sice měli proti SpVgg po většinu utkání jasně navrch, ovšem díky kombinaci vlastní branky a následného vyloučení nakonec odcházejí s prázdnou.

Svěřenci Bruna Labbadii si podle očekávání vytvářeli od první minuty znatelnou převahu, kombinovali na soupeřově polovině, ovšem do nebezpečných situací se takřka nedostávali. Hodně aktivní byl tradičně Alexandru Maxim, jehož centr ze standardky našel hlavu Okazakiho, ten však hlavičkoval nepřesně. Druhý jmenovaný měl o pár minut později další šanci, ale na brankové čáře zasáhl Mavraj.

Po půlhodině hry to zkusil sám rumunský reprezentant, ovšem jeho dělovku za svá záda Hesl nepustil! Domácí měli jasně navrch, ale kýžená otevírací branka ne a ne přijít. Na opačné straně pálili Zimmermann a Prib, pozorný Ulreich si ale poradil. Sedm minut před odchodem na poločasovou přestávku měl před sebou dobrou šanci Traoré, jenž šel z úhlu sám na branku, ovšem přesně nemířil!

Totožný obraz hry byl divákům servírován i po obrátce. Prib ve vápně poslal k zemi Harnika, ovšem sudí Winkmann na stížnosti domácích hráčů nereflektoval a nechal pokračovat ve hře! To se ukázalo jako dost možná rozhodující moment. Hned záhy totiž faulující hráč centroval do vápna a Gotoku Sakai si merunu nešťastným způsobem srazil do branky - 0:1. Greuther se po tomto monetu zatáhl a vyčkával na protiútoky, zatímco Švábi se marně snažili srovnat krok. Trestat mohl po Klauseově přihrávce Đurđić, který postupoval sám na Ulreicha, nadějnou situaci ale promeškal a poté mířil z úhlu nepřesně!

Čtvrthodiny před koncem byl po ostrém zákroku na Klause vyloučen Rüdiger a hostující ekipě se tak naskytla velká šance ke konečnému vítězství. To mohl vzápětí pojistit Nehrig, ale skvělý Ulreich byl na místě! Minutu před koncem však Fürstnerův centr prodloužil Prib k střídajícímu Azemimu a albánský mladík si tak mohl konečně odškrtnout premiérový bundesligový zásah - 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 překvapení kola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele