5. kolo
26.09.2012 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder uspěl ve Freiburgu a posouvá se Evropě nadosah

Porážka v rámci derby v AWD-Areně budiž zapomenuta, Brémy dokázaly navázat na úspěšnou bilanci na MAGE SOLAR Stadionu a po těsném výsledku 1:2 mohou slavit druhé vítězství v sezóně. SCF tak do třetice neboduje.

Celek z hansovního města se v Bádensku představil poprvé v základní sestavě s Josephem Akpalou, pouze na lavičce tak zůstal Nils Petersen a doplnil tak Theodora Gebre Selassieho, jehož místo zaujal Lukas Schmitz. Slibný začátek v podání Huntovy standardky, kterou musel Baumann likvidovat pouze za cenu rohového kopu, vystřídala v dalších minutách nekončící přetahovaná o střed hřiště, dění na hrací ploše přitom nejvíce ze všeho dominovaly důrazné obrany obou týmů. Po dvaceti minutách se ujali kormidla domácí, avšak výsledkem byly pouze dvě dalekonosné rány Caligiuriho, obě nepřesné.

Ve 36. minutě se však SCF dočkal zaslouženého otevření skóre: Fritz naprosto zbytečně ztratil balón, následoval nedovolený zákrok na Kruseho a Schmid parádní střelou z volného přímého kopu poslal míč na místo určení - 1:0. O čtyři minuty později se Caligiuri dožadoval, po souboji s Fritzem ve vápně, odpískání penalty, rozhodčí Kinhöfer ale nechal hru nadále plynout.

Po obrátce podržel akcie Werderu Mielitz, jenž musel zneškodnit tutovku Kruseho, jenž pálil z bezprostřední blízkosti. Hned o pár chvil později už bylo srovnáno: Elia našel Arnautoviče, jenž vrátil do středu, kde stál volný Akpala, jenž si tak mohl odškrtnout úvodní zásah v kolonce bundesligových gólů - 1:1. Brémy nato jasně ovládly hru. Eliova rána byla v 57. minutě ještě zablokovaná, avšak záhy de Bruyne oslovil Hunta a ten zaznamenal již třetí (!) branku v sezóně - 1:2. Domácí se potom opět dostali do hry v závěru, ale Caligiuri pět minut před koncem na Mielitze tváří v tvář nevyzrál.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy ukážou co v nich je.. Zaslouží si vyhrát po skvělých výkonech 0:2

Reagovat
cerwi

proc nehral Gebre?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele