3. kolo
16.09.2012 15:30 CET
5 : 3
(2:1)

Reportáž

Freiburg kouzlil a znovu více nalomil osud Markuse Babbela

Bojovníci z Breisgau zavzpomínali na jarní výkony a Hoffenheimu na cestu nadělili nepopulárního bůra! Ambiciózní TSG tak zůstává po třech kolech bez bodu a s jedenácti (!) inkasovanými brankami na kontě.

Koncernový celek nechtěl opakovat skutečnost z předešlých dvou utkání, kdy musel pokaždé dotahovat a tato skutečnost se mu vyplnila: Rudy ve druhé minutě rozehrál přímý volný kop do ohně, kde se nejlépe zorientoval Delpierre a efektním, i když neméně efektivním zakončením otevřel skóre - 0:1. Ten, kdo si myslel, že tento moment posadí TSG na koně, tak se mýlil, svěřenci Markuse Babbela se zatáhli a působili až příliš pasivním dojmem.

To pochopitelně nemohlo zůstat bez odezvy. První varování si po rohovém kopu přichystal Makiadi, jeho hlavičku však ještě Wiese zneškodnil a Jendrišekova rána o chvíli později přes hluboký obranný val neprošla. Nakonec se však domácí po zásluze dočkali: Kruse vysunul Sorga, jehož centr usměrnil do branky pohotový Guédé - 1:1. Tento moment Streichovy ovečky definitivně nakopl a po celý zbytek prvního poločasu byla hra výhradně v jejich režii. Celek z Kraichgau zahrozil jen dvakrát zásluhou Usamiho, což Baumanna z míry nevyvedlo.

Mezitím už však SCF vedl. Psala se dvacátá sedmá minuta, Schuster odcentroval do pokutového území a Kruse přes bránícího Delpierra hlavičkoval nekompromisně k levé tyči Wieseho branky - 2:1. Ten samý hráč mohl vzápětí přidat další branku, avšak tentokrát mířil nepřesně. To už se nedalo říci o střele Guédého, Wiese se však pro změnu vytáhl skvělým reflexem!

Hned po změně stran mohl znovu udeřit Kruse, ani napotřetí se mu však mezi tři tyče zacílit nepodařilo. Hosté udělali o přestávce jednu změnu, místo nevýrazného Vollanda se na trávníku ukázal Vukčević a to se ukázalo jako správný tah: Usami si poradil se Sorgem a následně předložil kulatý nesmysl Vukčevičovi, jenž si poradil jako starý mazák a suverénně propálil všechno, co mu stálo v cestě - 2:2.

Utkání tak rázem znovu nabralo na intenzitě. Především Hoffenheim dostal pořádnou vzpruhu a na aktivitě hostujících hráčů to bylo znát. Baumannovo zaváhání sice nedokázal zužitkovat Firmino, ten samý hráč však těsně po hodině hry střelou z dálky freiburského brankáře pořádně zaměstnal, navíc z rohu zakončoval těsně vedle branky střídající Joselu!

Sebevědomí sinsheimského mužstva ovšem dlouho nevydrželo: Kruseho centr od rohového praporku podskočil Wiese a Diagne už měl na zadní tyči snadnou práci - 3:2. Hosté však ještě dokázali vzápětí odpovědět, postarala se o to nová posila Takashi Usami, jenž natáhl zpoza vápna a parádní táhlou ranou podél Baumanna srovnal na 3:3! Definitivně rozhodnout mohl Guédé, ale pálil nepřesně. Joselu pak na druhé straně zaměstnal Baumanna. Další standardka, konkrétně rohový kop, rozhodla: Kruse opět rozehrál a Wieseho chybu tentokrát potrestal na druhé straně vápna Makiadi - 4:3.

Diváci na MAGE SOLAR Stadionu však stále neměli dost. A kýženého bůra se nakonec přece jen dočkali tři minuty před koncem řádné hrací doby. Skvěle hrající Kruse pro změnu vysunul ke zteči střídajícího Freise, jenž si vychutnal Wieseho a pohodlně do prázdné branky uzavřel skóre na konečných 5:3. Záhy ještě nastřelil Schmid horní tyč hoffenheimské branky!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele