21. kolo
10.02.2013 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Freiburg se konečně dočkal a doma těsně porazil Düsseldorf

Neúspěch v bádenském derby s Hoffenheimem budiž z domácího pohledu zapomenutý, postaral se o to Pavel Krmaš, jenž svým druhým zásahem v sezóně zajistil SCF tři body proti Fortuně. Bádenský celek se tak o skóre posouvá na páté místo!

Po opatrném začátku se dirigentského kormidla podle očekávání chopili domácí, přes hustou obrannou hráz Fortuny se však dostávali jen velmi obtížně. Zajímavých momentů tak bylo doslova jako šafránu. Max Kruse v sedmnácté minutě přízemním centrem oslovil Schmida, ten z obtížné pozice vypálil, trefil ale jen levou tyč Gieferovy branky! Zkoušel to i Rosenthal, ovšem taktéž neúspěšně.

Houževnatě bojující nováček se opětovně zaměřil především na defenzivu a snahu o rychlé protiútoky, avšak i tuto činnost v podstatě omezil na minimum. To asi nejlépe dokazuje skutečnost, že největší možnost F95 v první půli měl hlavičkující Latka, domácí branku ale neohrozil. Těsně před odchodem do kabin pak Rosenthal oslovil Fluma, jeho ránu z otočky Giefer vyrazil a Makiadi už z úhlu odkrytou část branky nenašel!

Nepříliš výživná podívaná plynule navázala i po změně stran. Max Kruse spojil ze standardky balón s hlavou Makiadiho, navrátilec do základní sestavy bádenského mužstva ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel. Stejné vyústění měl na opačné straně pokus aktivního Reisingera a takřka hned z protiútoku nedokázal zacílit přesně ani Sorg. V 75. minutě dokázal Robbie Kruse po rychlé kombinační akci předat mičudu střídajícímu Finkovi, ten ale branku nenašel!

S přicházejícím koncem porýnský tým přece jen více otevřel hru a bylo to okamžitě znát. Nadějné střelecké možnosti před sebou měli Lambertz a po něm i Robbie Kruse, ani jednomu z nich se však nepodařilo najít prostor tří tyčí! Hostující kapitán mohl své čekání na premiérový bundesligový zásah přece jen ukončit, ovšem skvěle vystoupivší Baumann mu v tom zamezil! Tři minuty před koncem pak udeřilo na druhé straně: Kruseho rohový kop si našel Krmaš a přes dvojblok Latka - Giefer dopravil balón do sítě - 1:0. Už v nastavení mohli přidat pojistku střídající Ginter a Max Kruse, skóre se už ale, i díky dobře postaveným tyčím, neměnilo!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Super Freiburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele