9. kolo
27.10.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

BVB si ze hřiště Freiburgu odváží premiérové tři body z venku

Zlepšený výkon ve druhé půli přece jen nakonec Borussii na zdolání houževnatého Freiburgu stačil a žlutočerná družina si tak může oddechnout - premiérové vítězství na hřišti soupeře je na světě! SCF přesto nemusí smutnit.

Vyprodaný MAGE SOLAR Stadion nabízel velmi těžký terén, hrací plocha byla před vstupem všech aktérů na trávník z větší části zakryta sněhovou dekou, a bylo jasné, že tady na žádné kombinační parády není místo. Dané podmínky pochopitelně více vyhovovaly domácí ekipě, která se okamžitě přizpůsobila a bojovným výkonem si držela mírnou územní převahu, jež ovšem přesto vyznívala sterilně.

Domácí válečníci však ve své ofenzivní snaze neustávali a po čtvrthodině hry mohla přijít zasloužená odměna: Caligiuri sice hned nadvakrát ve snaze hlavičkovat na branku neuspěl, ale celá akce nadále pokračovala a po zakončení Jendrišeka musel za minutu dvanáct kulatý nesmysl odvracet Piszczek, který v tísni a pod tlakem hlavičkoval jen do tyče vlastní branky! SCF pak ještě reklamoval ruku Lewandowskiho, ovšem s protesty u sudího Fritze nepochodil. Odpověď přišla až ve 26. minutě, kdy Schmelzerův centr ze standardky jen o fous netrefil nabíhající Hummels.

Jestliže bádenský celek v něčem jednoznačně vynikal, tak vedle bojovnosti to byla vůle, která jakoby Borussii častokrát chyběla, a i díky tomu pak docházelo až k nebývale velkému množství chyb při rozehrávce (svou rozhodující roli zde však evidentně hrál terén!). Možná největší příležitost prvního dějství měl na hlavě zapomenutý Diagne, sám před Weidenfellerem ovšem hlavičkoval hodně nepřesně.

Po obrátce se však přesýpací hodiny otočily a Schwarzgelb bylo najednou doslova a do písmene plné hřiště. Hodně o sobě dávalo vědět zejména duo Götze - Reus, po jejichž spolupráci zakončoval Piszczek, tomu se však i díky mírné teči Caligiuriho nepodařilo zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Krátce nato oslovil Großkreutz ve vápně Götzeho, ten však obtížný balón z voleje nedokázal usměrnit mezi tři tyče! Do třetice všeho dobrého však již udeřilo: Reus rozehrál volný přímý kop a Subotić, hlavičkující zády k brance, dopravil balón ke vzdálenější tyči - 0:1.

Entuziasmus freiburských hráčů byl rázem ta tam. Přesto mohlo být v 57. minutě srovnáno, volný přímý kop Kruseho nakonec přistál u nohou Jendrišeka, ten však na okamžik zaváhal a skvěle reagující Weidenfeller jeho ránu lapil! Pojistku a klid mohl, po Gündoganově skvěle zahraném diagonálním pasu (hlavně překvapujícím), zajistit čtvrt hodiny před koncem Piszczek, ale z první nedokázal usměrnit míč do brány.

Přesto se vestfálské mužstvo nakonec kýženého druhého zásahu dočkalo: Großkreutz a Lewandowski vybojovali možnost pro Götzeho, který přízemní ranou na zadní tyč nedal strážci domácí svatyně sebemenší naději zasáhnout - 0:2. Úplně konečné slovo mohl mít čerstvě příchozí Schieber, jenž se z ničeho nic ocitl za obranou, ale ke svoji smůle (pod křídly BVB stále čeká na premiérový zásah) mířil jen do tyče!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Gotze

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.trilulilu.ro/video-sport/sc-freiburg-0-2-borussia-dortmund

Hodně náročnej terén, ale BVB si s tím poradilo a dokázalo své kvality....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele