1. kolo
26.08.2012 17:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Schalke se musí na úvod ligové sezóny spokojit s bodem ze zápasu s Hannoverem

Hannover si v zápase s favorizovaným S04 díky větší efektivitě v koncovce vybojoval trochu šťastný bod. Aktivnější a fotbalovější hosté nevyužili všechny své šance a svého soupeře nechali lacino otevřít gólový účet utkání. Schalke poté skóre otočilo, ale nakonec se muselo smířit s dělbou bodů.

Svěřenci trenéra Stevense působili hned od úvodního hvizdu jistým dojmem, kontrolovali balon a záhy se dostali do dvou zajímavých příležitostí z rohových kopů. Zejména ten první vypadal pro nepříliš jistou domácí obranu víc než nebezpečně, když musel po závaru na hranici malého vápna prokázat svůj reflex gólman Zieler. To jeho spoluhráči měli dost problémů udržet balon delší dobu na půli Königsblauen a při svých útočných snahách se dostávali nejdále na hranici šestnáctky soupeře.

Postupem prvého poločasu nabízeli aktéři na obou stranách čím dál úpornější kopanou, o skvělé podívané nemohlo být řeči. Zajímavé okamžiky přinesl až závěr první pětačtyřicetiminutovky, když se nejprve pěknou ranou zpoza vápno prezentoval Marica. Stejně skvělý však byl i brankář Zieler. Po následujícím rohovém kopu to v ochozech AWD-Arény zašumělo ještě více a opět byl v hlavní roli Marica - Rumunova nebezpečná hlavička však šla těsně nad.

Nakonec to byli překvapivě fanoušci domácího celku, kdo si mohl nahlas zakřičet "gól". Nutno podotknout, že to šestadevadesátkám hostující obrana dost usnadnila. Pander svým přímým kopem našel nikým nehlídaného Felipeho, jenž měl dost klidu na to, aby hlavou přesně zacílil na vzdálenější tyč - 1:0. Hosté byli evidentně otřeseni a před odchodem do kabin mohli inkasovat podruhé, když Andreasen nezužitkoval spektakulární Schlaudraffovo sólo z pravé strany.

Po změně stran chtěli Dolnosasové rychle odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale za sedm minut to byli oni, kdo lovil míč z brány. Holtby svou přihrávkou našel vepředu operujícího střelce Huntelaara, ten si nepustil k tělu autora první branky Filipeho a z hranice šestnáctky přesně zamířil na vzdálenější tyč. Partie pak výrazně získala na intenzitě a tempu, na nevýrazný první poločas si nikdo nevzpomněl. V 64. minutě se po kombinaci Königsblauen dostal míč k Jonesovi, jehož načechraný balon našel na malém vápně blonďatou čupřinu Holtbyho. Mladý Němec odhlavičkoval balon do pravého rohu branku a jeho tým byl poprvé v utkání ve vedení.

To však hostům vydrželo jen do osmdesáté minuty, ačkoliv vyrovnávací brance nic nenasvědčovalo, jelikož to byli právě borci z Vestfálska, kdo na hřišti vládl. Trenérovi Slomkovi totiž udělal vedle Filipeho radost i další debutant v hannoverském dresu Nikci. Nováčkovi však vše připravil Schlaudraff, když potáhl balon až k základní čáře a vybídl Nikciho ke snadnému zakončení. Schalke, jeden z favoritů letošního ročníku, si tak odváží z dolnosaské metropole jen bod.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hannover vyhra nad Schalke 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele