14. kolo
27.11.2012 20:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 3:1

Druhý poločas utkání Hamburgu se Schalke rozhodl o nečekaném vítězství klubu z přístavního města nad vestfálským favoritem. Bez trumfů Van der Vaarta a Sona dokázala Finkova jedenáctka Königsblauen přehrát, čímž Stevensově družině spustila závory v jízdě za Meisterschale. Na dvougólový náskok domácích odpovědělo S04 jen jednou trefou Huntelaara. Borci HSV pak v prodloužení svou zaslouženou výhru pojistili.

Trenér hostů Stevens se pro toto utkání rozhodl nahradit Holtbyho Finem Pukkim a Draxlera ne příliš často hrajícím Obasim. Na nově položeném trávníku Imtech-Arény začali Rothosen dravě tlačit na svého soupeře hned od úvodního hvizdu. Königsblauen byli přinuceni stáhnout se na vlastní polovinu a s rychlými kombinacemi fotbalistů HSV měli dost velké problémy. Aogo, jenž se na levém křídle skvěle doplňoval s Jansenem, trefil po souhře s Beisterem tyč. Rudněvsovi zase chyběl při Jansenově centru jen krůček.

Na šance domácích odpověděl svým pokusem Huntelaar. Jakoby tato příležitost "Knappen" ukázala, že se s HSV dá hrát. Následující minuty totiž patřily právě hostům. Velmi blízko skórování byl Obasi, jehož hlavičkový pokus čistil až na brankové čáře Arslan. První dějství fotbalového diváka bavilo, byť se nedostavila žádná branka. O poločasové přestávce dobili Finkovi svěřenci baterky a do druhého poločasu vstoupili stejně odhodlaně, jako do první pětačtyřicetiminutovky.

Odměna za aktivní přístup se dostavila hned po sedmi minutách: Na středovém kruhu vybojoval balon Badelj, jenž v zápětí oslovil dlouhou přihrávkou Beistera. Německý hrot si míč popotáhl a následně vypálil svou oblíbenou levačkou. Z dvaceti metrů proplachtil tento projektil nad pěstmi marně zasahujícího Unnerstalla. Očekávaná reakce hostů na inkasovanou branku se překvapivě nedostavovala a Rothosen mohli své vedení navýšit. Po přihrávce Diekmeiera se na značce pro pokutový kop chopil balonu Rudněvs, jenž střelou do rohu brány trefil druhou branku.

To už byl pro Königsblauen dostatečný podnět k vystupňování tempa. Proti Höwedesovi a Farfánovi zakročil gólman Adler. Stevens pak poslal do hry čerstvé posily v podobě Holtbyho a Draxlera. V 80. minutě fauloval ve vápně Rincón a Huntelaar svou penaltu šťastně proměnil. Favorit bojoval alespoň o bod. Adler se musel vytáhnout proti Fuchsově pokusu z přímého kopu a rozhodnutí přišlo téměř v zápětí. Tentokrát to byl hráč v hostujícím dresu, konkrétně Barnetta, kdo se ve své šestnáctce dopustil faulu na Aoga. Badelj svou zdařilou exekucí upravil na konečných 3:1.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Jirase a Vaarta, jak jim to klape...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele