21. kolo
09.02.2013 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Greuther Fürth - VfL Wolfsburg 0:1

Ani na jedenáctý pokus se fotbalistům Fürthu nepodařilo před vlastními fanoušky urvat všechny body. Ba co hůř, už celkově potřinácté v této sezóně, tentokráte proti Vlkům z Wolfsburgu, neberou ani jeden. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Base Dosta z první půle, na kterou domácí nenašli žádnou odpověď.

Greuther přitom vstoupil do utkání aktivně. Neuběhlo pomalu ani šedesát sekund, aby se do útoku nepropasíroval Sararer, hledajíc následně Klause, bohužel z celé akce zbyl jen nicotný rohový kop. V 6. minutě byl již o dost nebezpečnější Varga, nicméně střela mu úplně nesedla, a skončila tak vedle.

Wolfsburg se jinak prvních deset minut na hřišti pouze zorientovával, je pravda, že soupeř byl navíc o dost aktivnější. Pak se ale také jemu podařilo zahrozit, vlastně nenadále a z ničeho nic. Diego se postavil k rozehrání přímého kopu z levé strany, z něhož trefil břevno. Na druhé straně po centru Baby pálil Asamoah, ovšem nepřesně.

Hostující celek rozhodl o svém plném bodovém zisku ve 23. minutě. Diego parádním způsobem uvolnil do běhu Vierinhu, jenž následnou přihrávkou našel dobře postaveného Dosta a ten se z blízkosti nemýlil. Bylo vidět, že Fürth má velkou vůli vše zachránit, jenže výsledek jeho snažení nebyl pozitivní: hodně úsilí, žádná efektivita.

Do přestávky ještě pořádně zahrozil Diego. Ten se dokázal dvě minuty před koncem uvolnit přes Sobiecha, často chybujícího obránce, pak ovšem v zakončení nebyl tak precizní jako obvykle a gólman Hesl mu stoprocentku vychytal. Ani obrázek druhého dějství se oproti tomu prvnímu moc nezměnil.

Domácí do něj vstoupili celkem odvážně, Djurdjič se ve 47. minutě dostal do vyložené střelecké pozice, pak také o pár minut později zase, a Vlky před pohromou zachránil až skvěle reagující brankář Benaglio. Fürth ale jinak po celou dobu postrádal nápad, VfL naopak vzadu i nadále velice pozorně pracoval.

Po hodině hry v pokutovém území nahrál Sararer na Babu, ten však poté jen přestřelil. Následně náhradník Prib pálil také mimo, v 75. minutě zakončoval o něco lépe Pekovič, jenže opět nepřesně. Poslední gólovou možnost měl v nastavení Azemi, nicméně Benaglio si s jeho pokusem i v tomhle případě poradil.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele