15. kolo
01.12.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Labbadia zažil úspěšný návrat do Fürthu a na cestu si přibalil tři body

Stuttgart definitivně zvládnul odčinit předchozí venkovní selhání na půdě Freiburgu a po těsném vítězství v Trolli ARENĚ tak dokázal podruhé v řadě vybojovat tři body, jež ho nyní posouvají těsně za pohárové příčky!

Od první minuty bylo k vidění vysoké tempo, hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou a diváci si tak na nedostatek zajímavých situací nemuseli stěžovat. Přece jen mírnější převahu měli Švábi, které mohl hned dvakrát během úvodních pěti minut poslat do vedení Okazaki, japonský reprezentant však úspěch neslavil! Na opačné straně zahrozil Nöthe, jeho rána však Ulreicha spíše protáhla.

Jinak to však byla od Greutheru pořád ta samá písnička - hlavně neinkasovat! Ani optická převaha VfB dlouho nic nepřinášela. To se mohlo změnit ve dvacáté třetí minutě, kdy se po kontaktu s Kleinem ve vápně poroučel k zemi Ibišević, sudí Kinhöfer však nechal hru volně plynout. Bosenský střelec mohl za okamžik sám udeřit, hlavou ale z hranice penalty na Hesla recept nenašel! Na opačné straně se po akci Pekoviče s Nöthem dostal do šance Prib, tomu se však na malém vápně postavil do cesty obětavý Sakai! Stuttgartské volání po pokutovém kopu ale nakonec nepřišlo na zmar: Mavraj už se ze zákroku na Ibiševiče nevymluvil, avšak obávaný kanonýr následně jen potvrdil, že by faulovaný hráč prostě a jednoduše kopat neměl - Okazaki však byl u odraženého míče jako první a hlavou zavěsil - 1:0.

Krátce po změně stran se konečně SpVgg také odvázalo. Během pár minut mělo k dispozici hned tři mimořádně nadějné příležitosti: Stieber však z dobré pozice na Ulreicha recept nenašel, kulatina se však dostala k Nöthemu, který sice napoprvé neuspěl, podruhé se mu pak do cesty postavila pravá tyč stuttgartské branky! Následně se do hlavní role obsadil Thorsten Kinhöfer, který nejdříve vytáhl červený kartónek Tascimu, jenž ostře zajel do Pekoviče, poté během čtvrthodiny rozdal hned dalších šest žlutých karet! Mezitím mohl srovnat krok střídající Klaus, ale taktéž neuspěl!

Zatímco se domácí celek pouštěl ve velkém počtu dopředu, tak Švábi mohli hned dvakrát trestat otevřená zadní vrátka, pokaždé se do hlavní role obsadil střídající Harnik (do druhé půlě nahradil zraněného Hajnala), ani jednou se mu však na skvěle chytajícího Hesla vyzrát nepodařilo! Poslední slovo si vzal v 79. minutě Prib, ale z volného přímého kopu nasměroval mičudu jenom do břevna Ulreichovy svatyně!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele