3. kolo
15.09.2012 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Greuther Fürth - Schalke 04 0:2

Na své první body před domácím publikem si bude muset nováček z Fürthu počkat, neboť utrpěl porážku i ve svém druhém vystoupení v Trolli-Aréně, která navíc stále neviděla úspěšný střelecký zásah franského klubu. Hosté z Porúří o svém povinném vítězství rozhodli až ve druhém dějství, tápajícího kanonýra Huntelaara však tentokrát museli nahradit sváteční střelci Draxler s Holtbym.

V zápase toho bylo k vidění víc než dost. Již ve druhé minutě se krásnou dalekonosnou střelou prezentoval Jones. Velmi brzy se domácí borci nechali zatlačit do defenzívy a svou pasivitou hostům usnadňovali jejich ofenzivní pokusy. Ty se však velmi brzy hroutily a Schalke tak této štědré nabídky nevyužilo. První velkou příležitost ke skórování měli Stevensovi svěřenci ve dvanácté minutě, když Huntelaar našel na malém vápně nikým nebráněného odchovance Königsblauen Draxlera. Mladík však zcela vyhořel při svém hlavičkovém pokusu.

Na toto zahrožení dokázali domácí fotbalisté odpovědět jen propagačními střelami zdálky, větší šance na otevření skóre tak zůstávaly na straně S04. Do dvou velkých gólových příležitostí se dostal Huntelaar. Nejprve mohl potrestat skutečně trestuhodnou rozehrávku domácí obrany, avšak pohrdl odkrytou bránou a poslal míč vysoko nad břevno. Podruhé se Nizozemec objevil tváří v tvář Grünovi a rozvážně posunul balon doleva. Manévr však nebyl dost rychlý na to, aby strážce domácí svatyně zaskočil - soustředěný Grün tak následný pokus z úhlu dokázal vytěsnit.

Těsně před odchodem do kabin mohlo Schalke zavěsit po rohovém kopu. Na ten si nejprve dobře naskočil Jones a na odhlavičkovaný balon jen těsně nedosáhl Matip. Hned po změně stran zařadil favorit ještě vyšší rychlostní stupeň a SpVgg se dostalo pod tlak. Grün ještě stihl zavčas utnout slibnou akci dua Afellay - Huntelaar, avšak o pár chvil později byly veškeré jeho snahy odvrátit první gól bez šance. Draxler si totiž na levé straně připravil palebnou pozici, ze které vyslal spektakulární parabolickou střelu, která skončila za zády vepředu stojícího Grüna. Tímto nádherným zásahem mladý Němec ukázal, proč od Joachima Löwa dostává reprezentační pozvánky.

Po Draxlerově brance se hosté uklidnili a na rozdíl od prvé půle přestali dělat chyby v rozehrávce. Odvážnější však byli i fotbalisté v domácích dresech, kteří začali zaměstnávat náhradního gólmana S04 Unnerstalla a obránci Königsblauen se museli mít na pozoru. V 82. minutě pronikal k hostující brance Sararer, v rozhodující chvíli však nestihl zrealizovat klíčovou finální přihrávku. Vše ostatní již zadáci Stevensovy jedenáctky uhlídali - pozorný byl zejména stoper Papadopoulos. Naopak to byli podruhé Kleeblätter, kdo musel lovit míč ze své sítě, když na konečných 0:2 upravil po Barnettově pasu Holtby.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele