27. kolo
31.03.2013 17:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt 2:3

V poutavém a bojovném utkání podlehl Fürth efektivnějšímu Frankfurtu v poměru 2:3. Po bleskovém nástupu SpVgg dokázala Vehova jedenáctka rychle zmobilizovat síly a vrátit se do hry. Po remízovém prvém poločasu přetavili hosté svou herní převahu v kýžené góly. Nažhavení Frankové se však také nevzdávali a dokázali umazat dvoubrankový náskok soupeře, čímž dělali utkání zajímavé až do konce.

Domácí borci vstoupili do partie tím nejlepším možným způsobem - brzkou a navíc lacinou brankou. Po Nehrigově rohovém kopu prodlužoval frankfurtský Meier nešikovně na zadní tyč, kde se na úkor Oczipky prosadil číhající Djurdjič, jenž z bezprostřední blízkosti poslal svůj tým do nečekaného vedení. Časná branka dala domácím hrdinům křídla. Hráči Fürthu si počínali velmi dobře v osobních soubojích. Avšak postupem času bylo patrné, že herní kvalita je na straně hostů.

Hesenským chvíli trvalo, než si přivykli na agresivní hru Kramerových svěřenců, pak se však již do svého hostitele s chutí zakousli. Aigner nejprve rozvlnil soupeřovu síť z ofsajdu, avšak pár minut poté již svítili na ukazateli skóre dvě jedničky. Před pokutovým územím poslal Meier křížnou přihrávku na Inuiho, jenž nabíhal z levé strany. Japonec si poradil s Zimmermannem a poslal míč přesně do levého dolního rohu.

Technicky vyspělejší Orli si vytvořili optickou převahu, na kterou Fürth odpověděl větším pressingem. Hra se tak povětšinou odehrávala uprostřed hrací plochy a u obou mužstev se začaly hromadit nepřesnosti v přihrávkách. Vyložených gólovek se tak v první pětačtyřicetiminutovce více nedostávalo. Až na dva hlavičkové pokusy Lakiče měly obrany situaci pevně v rukách.

Po změně stran se opakoval scénář z prvého dějství - alespoň co do diktování hry. Úvod opět patřil domácím fotbalistům, kteří hýřili aktivitou. Z toho pramenily slibnější příležitosti pro Pekoviče a Nehriga. Hesenští se snažili prosadit středem svou kombinační hrou, která své plody přinesla téměř až po hodině hrací doby. Vedoucí branka hostů začala u Oczipkova centru, jenž si nakonec našel Aignera. Ten si šikovně zastavil balon na rohu malého vápna a vyslal střelu, kterou ještě stihl nešťastně tečovat Baba. Míč tak zamířil do pravého rohu domácí svatyně - 1:2.

K další brance Franků dopomohl Mavraj svou zkaženou přihrávkou, kterou zachytil Inui. Japonec ještě míč ztratil, avšak nejblíže k němu měl Meier a neomylně zacílil ze vzdálenosti 18 metrů do levého rohu. Na dvougólové manko dokázali domácí rychle odpovědět Sararerovým sólem na jehož konci byla branka na 2:3. Fürth tak neskládal zbraně a usiloval o vyrovnání - Djurdjič dokonce otřel balon o tyč. Nakonec však zůstali Kleeblätter s prázdnýma rukama. Na ztrátu Hoffenheimu tak nezareagovali.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Grande Paolo 11

body se budou dělit.... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele