11. kolo
11.11.2012 17:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Greuther se sám zbytečně připravil o dobře rozehraný zápas

Agónie na domácím hřišti z pohledu Fürthu nadále trvá, přitom vše nasvědčovalo tomu, že by se proti Hříbatům mohla negativní série konečně protrhnout. Borussia však dokonale využila Kleineho brzkého vyloučení, hned dvakrát dotáhla manko a nakonec si odváží do Porýní důležité tři body.

Vyprodaný stánek domácí miláčky vyburcoval k razantnímu nástupu, který mohl po čtyřech minutách korunovat Prib, ten však ještě úspěch neslavil. O pár okamžiků později však Wendt zezadu srazil v pokutovém území Asamoaha - penalta - Nehrig si poradil jako zkušený mazák a tvrdým projektilem doprostřed branky a pod břevno otevřel skóre - 1:0. Ovšem vzápětí celá Trolli ARENA ztichla: Kleine si v souboji s Herrmannem počínal nedovoleně, a sudí Gagelmann ukázal velezkušenému stoperovi červenou kartu! Arango však z volného přímého kopu na Grüna nevyzrál!

Chybějící místo v defenzivní čtveřici zaujal Lasse Sobiech, kterému uvolnil pozici Zoltán Stieber. Hned následovala rovněž vyrovnávací trefa: Herrmann skvěle pronikl do vápna, když na sebe navázal hned dva bránicí hráče, Wendt se následně utrhl Nehrigovi a pohotově hlavou poslal míč na místo určení - 1:1. Převaha die Fohlen však byla dále neplodná a nejvíce ze všeho postrádala jakoukoliv invenci ve finální fázi. Navíc dvě minuty před pauzou chyboval v rozehrávce Arango, Sararer následně předal míč Asamoahovi, který ještě oslovil lépe postaveného Priba a překvapení bylo na světě - 2:1.

Ani čerstvými silami oplývající Nöthe (nahradil Asamoaha) však krátce po změně stran oslabené SpVgg nezachránil. Psala se padesátá první minuta, když na přední tyči Nordtveitův rohový kop prodloužil Hanke a "zavírající" Stranzl už měl snadnou práci - 2:2. Euforie domácího celku tak byla opět rázem ta tam. Tentokráte již však Hříbata žádnou sterilní převahu neopakovala a po kombinaci Hankeho s Arangem ještě Rupp našel Herrmanna, jenž definitivně otočil kormidlo na hostující stranu - 2:3.

Závěrečná půlhodina se výhradně odehrávala pod taktovkou Mönchengladbachu, který spolehlivě držel mičudu a domácí tím prakticky nepouštěl do hry. Přece jen ojedinělou možnost měl Fürstner, jeho ránu ale ter Stegen vytěsnil do bezpečí, střídající Mikkelsen pak branku natrefil! Definitivu utkání dostalo v nastaveném čase, když po ruce Petkoviče uzavřel Marx z pokutového kopu na 2:4.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele