29. kolo
13.04.2013 15:30 CET
1 : 6
(0:5)

Reportáž

Dortmund za přítomnosti Josého Mourinha rozebral nebohé SpVgg

Úlohu favorita tentokráte Borussia na hřišti franského nováčka plnila od začátku svědomitě a ještě do poločasu si vypracovala pětibrankový náskok, který následně pouze kontrolovala a bez větších potíží si zapsala další tři body.

Pod dohledem samotného Josého Mourinha, který se přijel osobně podívat na svého nadcházejícího semifinálového protivníka v Lize mistrů, domácí na nic nečekali a aktivním přístupem nedali favoritovi ani metr hřiště zadarmo. Jako první to odvážným pokusem zkoušel Petsos, ovšem vymezený prostor nenašel. Na opačné straně vyslal Gündogan ke zteči Blaszczykowskiho, ten však ztroskotal na Heslovi!

Hledání klíče k nováčkovské svatyni nakonec trvalo do dvanácté minuty: Kehl našel ve vápně Götzeho, jenž zbytečně neváhal a přes Vargu střelou k bližší tyči otevřel skóre - 0:1! Zanedlouho už to bylo o dvě branky, když Kuba po další rychlé kombinační akci oslovil na vzdálenější tyči zcela volného Gündogana, pro kterého nebyl problém zvýšit na 0:2. Reagovat mohl Đurđić, ovšem jako první byl u míče pohotový Weidenfeller. Jinak se ale hra ubírala výhradně jedním směrem...

...další velkou možnost měl Lewandowski, jenž dobře uviděl vystoupivšího strážce domácí branky, avšak troufalým obloučkem zamířil pouze do břevna a Götze následně prostor ohraničený třemi tyčemi vůbec nenalezl! Ve 28. minutě potom bylo definitivně jasno: Götze utekl po levé straně, načež před brankou hledal Lewandowskiho, tomu sice vystavil stopku Fürstner, ovšem Blaszczikowski i za cenu vlastního sebeobětování přeci jen dopravil kulatý nesmysl do branky potřetí - 0:3. Zkoušel to i Piszczek, ale technickou ranou napálil pouze jednoho z nachystaných obránců.

Brankostroj z hostujícího pohledu však plynule pokračoval i nadále. Sahin vyslal míč na rozběhnutého Kubu, který tentokráte předal do středu Gündoganovui, jenž přízemní střelou přidal svoji druhou branku a celkově zvýšil už na 0:4. Záhy vyslal tvrdý projektil Großkreutz, pozorný Hesl ale pro tuto chvíli další balón na svá záda nepustil! To však neplatilo věčně. Götze si narazil s Großkreutzem, udělal pár rychlých kroků o středu pole a parádní ranou k pravé tyči završil potupného bůra - 0:5! Už v nastaveném čase nedotáhli nadějně se rozvíjející kontr Sararer a Đurđić.

Do druhých čtyřiceti pěti minut už nenastoupil Mario Götze, jehož se rozhodl Jürgen Klopp šetřit a na jeho místo poslal Leonarda Bittencourta. Zkoušeného Vargu potom na druhé straně vystřídal Geis, ani to však výraznou změnu směru nepřineslo. Trochu nesměle to sice během pár minut zkoušeli Sararer a Petsos, ovšem ani jednomu z nich se nepodařilo zamířit do prostoru tří tyčí.

Dvacet minut před koncem se však nakonec domácí ekipa čestného zásahu dočkala: Pledl udržel míč proti trojnásobné přesile, načež ho předal Pribovi, jenž z ostrého úhlu zaznamenal svoji třetí ligovou branku v tomto ročníku - 1:5. Střelecké štěstí se poté usmálo i na polského reprezentačního kanonýra, jemuž Kuba poslal před pas na malé vápno a znovu to bylo o pět branek - 1:6.

Samotný závěr nabídl vyloženě otevřenou podívanou, kdy Fürth těžil z do té doby nepoznané volnosti a několika rychlými protiútoky řádně zahrozil, ovšem střídající Azemi a Đurđić opakovaně ani jednu situaci nedotáhli ke zdárnému konci a na ukazateli skóre se tak nic neměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

povinnosť 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/242d990fd0fb539e7e992a6b25bf9f65/

Mourinho bude mít z tohoto zápasu akorád tak nas*áno v kalhotech z toho jak jeho tým dostane na řiť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele