1. kolo
25.08.2012 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ve Fürthu se zázrak nekonal, bavorské klání ovládl Bayern Mnichov.

Ani na německé poměry zdánlivě chabá podpora osmnácti tisíců diváků nevadila, atmosféře zápasu Greuther Fürth - FC Bayern Mnichov to totiž ani trochu neubralo. Naopak, frenetičtí fanoušci domácího celku mohutně podporovali své borce v jejich premiérovém bundesligovém vystoupení. Pomyslný dvanáctý hráč však tentokrát nezkompenzoval nespornou herní převahu bavorského celku. V souboji Davida s Goliášem tentokrát zvítězil Goliáš poměrem 0:3.

První půlhodina hry se nesla ve znamení velice zodpovědné defenzivní práce na obou stranách hřiště. Stejně jako Bavoři drželi i domácí svého soupeře na distanc od své svatyně, oba brankáři zatím zůstali více méně nezaměstnáni. Borci Fürthu po jisté době získali odvahu napadat zakládání ofenzívy FCB již v půli hřiště, zejména aktivní Shaqiri byl hlídán jako oko v hlavě. Střelecké pokusy se však zatím nikomu nedařily, za zmínku stojí snad jen Kroosův projektil z pětadvaceti metrů.

Málo platné, postupem času získával favorit z Mnichova sic nevelkou, avšak nepopiratelnou převahu. Tu pak Heynckesovy svěřenci přetavili ve vedoucí gól v minutě třiačtyřicáté. Shaqiri zahrával rohový kop, následovala hlavička Danteho a ve vzniknuvším zmatku před Grünovou bránou se nejrychleji zorientoval Thomas Müller. Německý reprezentant pohodlně uklidil balon ze dvou metrů do soupeřovy sítě. Zaslouženě tak odcházeli hosté do kabin za jednobrankového vedení, byť po kreativní stránce příliš nezářili. Büskensovým fotbalistům se přinejmenším nedala upřít obětavost.

Tu si domácí odnesli i do druhého dějství, když hned od zahajovacího hvizdu odhodlaně napadali bavorskou rozehrávku na půli FCB. Po deseti minutách hry to však již opět byl Bayern, kdo se zcela ujal taktovky zápasu. Bavoři kontrolovali balon a získávali pro své pokusy čím více prostoru. Hosté svou převahu záhy korunovali druhým úspěšným zásahem. Tentokrát se o něj postarala nová akvizice v kádru - Chorvat Mario Mandžukič. Vše začalo u Shaqiriho, jenž míč rychle poslal na Robbena, jehož ránu ještě dokázal domácí gólman zneškodnit. Mandžukič však stál tam, kde měl, a hlavou zvýšil na 0:2.

Po této brance byla již na výkonech domácích znát jistá bezmocnost a sil evidentně také rychle ubývalo. Nejaktivnějším hráčem Fürthu se tak jevil gólman Grün, který se postaral o Robbenovu střelu ze šestnácti metrů a rovněž i o další hlavičkový pokus Mandžukiče. V osmasedmdesáté minutě však navzdory svému snažení lovil míč ze sítě potřetí. Po diagonálním pasu Kroose se balonu zmocnil znovu Robben, Holanďanův pokus tečoval Nehrig a kulatý nesmysl odlétl do vzdálenějšího rohu domácí brány.

Robben byl očividně při chuti, jeho další souboj s Grünem mu však nevyšel, když v duelu jeden na jednoho zachoval brankář klid. Navýšit skóre pak ještě mohl Claudio Pizarro, další nová nepřehlédnutelná posila FCB. Peruánec pálil z otočky jen pár centimetrů vedle. Více se toho v povadlé Trolli-Aréně nepřihodilo. Bayern tak zcela splnil roli favorita a veze z Franků povinné tři body. Ekipa kolem trenéra Büskense zase ví, že na ně skutečně čeká o dost těžší soutěž, než jakou ještě hráli v loňském roce.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Furth je doma silny 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, Bayern si to pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN v nový sezoně urve všechno a bude se rehabilitovat za minulou,velmi spackanou sezonu Jsme ještě silnější než loni!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 Gomez 3, Robben 2, Mandžukič 1

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez? Ty to asi moc nesledujes, ze? :D Jinak verim FCB - 0:3 Mandzukic, Shaqiri, Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sleduju a uznávám,i když jsem věděl o rekonvalesneci Mária-nechal jsem se unést to se stává 3 kousky Robben, 2 Madžukič 1 Muller-JSEM ZVĚDAVEJ NA SHAQIRIHO Je to dříč a srdcař-kopíruje mi Gattusa s AC MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern s přehledem zvítězí

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej na Emreho jak si poradí Můj tip je 0:2 ( Mandzukic, Shaqiri )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele