15. kolo
01.12.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - SC Freiburg 1:1

Fotbalisté Augsburgu nedokázali ani v dalším utkání zvítězit a v sezóně už zaznamenali svou pátou remízu. Se ziskem osmi bodů se sice bodově dotáhli na Fürth, ovšem na ostatní protivníky mají pořád velkou ztrátu. Bod proti dobře hrajícímu Freiburgu určitě není k zahození, jediná výhra po patnácti kolech je však velmi tristní. Freiburg nyní dosáhl na hranici dvaceti bodů a stále se drží ve středu tabulky, navíc je blízko evropským pohárům.

Vzhledem k letošní dobré sezóně je bod proti poslednímu celku možná málo, nicméně dnes se opravdu hrála vyrovnaná partie. Před téměř osmadvaceti tisíci diváky se domácí dostali do vedení už po necelých deseti minutách hry, avšak hosté dokázali vyrovnat po necelé půlhodině hry. Od té doby ale bylo k vidění opravdu poskrovnu vyložených šancí a ani jeden gólman nemusel až do závěrečného hvizdu výrazněji zasahovat.

Domácí využili hned své první šance utkání a už v 9. minutě šli do vedení. Po nepovedeném rohovém kopu Freiburgu se do brejku dostali domácí a po krásné přízemní kombinaci se před gólmanem Baumannem ocitl Tobias Werner, který střelou podél gólmana zakončil přesně k tyči. Hosté poté začali být lepší a měli náznaky šancí, ve 25. minutě musel Rosenthalův tečovaný přímý volný kop dobře zlikvidovat Amsif.

Nicméně ve 29. minutě už bylo srovnáno. Po střele Jana Rosenthala z patnácti metrů sice dokázal dobře vyrazit Amsif, jenže obrana Augsburgu nepohlídala dorážejícího Jana Schmida a ten mířil přímo pod břevno. Do konce poločasu bylo k vidění několik sražených střeleckých pokusů, své umění ukazoval i český krajánek Milan Petržela v dresu domácích. Po změně stran právě on velmi často centroval do vápna hostů, Baumann však byl vždy velmi pozorný.

Za domácí následně zahrozil Mölders, jeho hlavičku však pohodlně chytil Baumann, který následně zneškodnil také dalekonosný pokus Callsena-Brackera. Oba celky se snažily hrozit hlavně ze standardních situací, avšak střel na branku bylo k vidění opravdu málo. Do konce zápasu ještě hlavičkoval těsně vedle autor úvodní branky Werner, na druhé straně pálil Pustila nejprve do Amsifa a poté těsně vedle. V závěrečné čtvrthodině se už ale žádný výrazný tlak nezrodil a ani jeden celek nechtěl udělat chybu, stav zápasu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele