34. kolo
18.05.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg po výhře nad Fürthem uhájil prvoligovou příslušnost.

FC Augsburg zvládl svou sobotní úlohu na výbornou, když přesvědčivě porazil Greuther Fürth, pro který bylo poslední kolo epilogem za jeho působením v nejvyšší německé soutěži. Naopak svěřenci mladého trenéra Weinzierla se díky zaváhání konkurenčního Düsseldorfu na hřišti Hannoveru dokonce dostali na patnácté místo, což znamená, že dosáhli břehů přímé záchrany. V SGL-aréně se tak bude hrát Bundesliga i v příštím roce.

FCA se do svého hosta pustil s velkým elánem, avšak byli to právě borci SpVgg, kteří měli jako první na dosah úvodní branku. Klavan totiž ve svém vápně trefil kromě míče i dotírajícího Klause a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Prib, jemuž gólovou radost zkazil spoluhráč Geis, jenž předčasně vtrhl do šestnáctky. Napodruhé již Priba vychytal zkušený gólman Manninger a Fürth tak svou obrovskou šanci na vedení nevyužil.

Fuggerstädter si každopádně vzali toto varování k srdci a svou svěží hrou přinutili Franky k defenzívě. Fürthu se dařilo dobře zahušťovat prostor ve středu hřiště, takže domácí byli nuceni podnikat své výpady jen po křídlech. Přesto však zůstali augsburští nebezpečnějším mužstvem. Nejprve se po Wernerově přímém kopu prosadil proti Babovi Hahn, jenž hlavičkoval jen těsně nad bránu. O chvíli později se však úspěšně trefil jeho nahrávač Werner. Jeho další přímý kop si našel cestu až do brány, jelikož brankář Hesl do poslední chvíle počítal s tečí nabíhajících protihráčů.

Posilněni vedoucím gólem se domácí dále vrhali vpřed, avšak jejich četné příležitosti neměly potřebné parametry k tomu, aby znamenaly pro Hesla větší hrozbu. O poločasové pauze pak byli borci FCA za svůj výkon "odměněni" pozitivní zprávou z Hannoveru, kde se dostala do problému konkurenční Fortuna Düssledorf. Augsburg by se tak dokonce vyhnul nevyzpytatelnému barážovému zápasu.

Kramerovi Kleeblätter vyrukovali do druhé půle s pozměněnou taktikou, což se odráželo ve dvou útočných hrotech (Djurdjič/Azemi) - zadáci FCA se tak museli mít na pozoru. Hra "nahoru-dolu" se však nekonala a navrch měla nadále domácí jedenáctka. O vzrušení se nejprve postaral Werner, jemuž dalekonosnému střeleckému pokusu chybělo u pravé tyče jen pár čísel. A pak se gólového úspěchu dočkal obránce Callsen-Bracker, jenž si výborně počíhal na Werenerův rohový kop, a hlavou pohotově zavěsil. Švábové tak drželi v rukách všechny trumfy.

Zanedlouho se však postaral Trinks o zdramatizování: Augsburská obrana nebyla s to odklidit centr z pravé strany a nasměrovala balon právě k nohám mladého záložníka. Ten neváhal a pohotově pálil z 15 metrů. Po této přízemní ráně byl náskok domácích již jednogólový. FCA se snažil zareagovat vystupňováním tempa - nejaktivnějším hráčem byl i nadále Werner, jehož střelecké pokusy jen těsně míjely bránu SpVgg. Co se však nedařilo tomuto německému borci, zvládl na výbornou Korejec Ji, jenž po Ostrzolekově přihrávce nikým nebráněn zvýšil na 3:1. Po této brance bylo v SGL-aréně dohráno.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

taký šťastkovci ten Augsburg ...

Reagovat
smazaný uživatel

zachráněni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele