10. kolo
03.11.2012 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gladbach se rozešel s Freiburgem smírně a doma nadále ztrácí

Borussia Mönchengladbach se dokázala herně vzpamatovat z nepříjemného pohárového konce, ovšem na statečně bojující Freiburg nakonec vyzrát nedokázala a na bodové konto si tak zapisuje pouhý bod.

Domácí ekipa vstoupila do utkání s chutí a od první chvíli si ve středu pole vytvářela značnou převahu, kterou asi nejlépe dokumentoval svými odvážnými průniky Herrmann. Aktivní křídelník dokonce po pěti minutách předčil v běžeckém souboji Krmaše, poté už však nedokázal skvěle reagujícího Baumanna překonat! To ale bylo od Hříbat na dlouhou dobu všechno. Bádenské mužstvo přebralo otěže...

Záhy mohl svěřence Luciena Favreho zchladit Kruse, jeho pokusu ale přece jen něco málo chybělo, přičemž ten samý hráč za pár minut hledal Makiadiho, před ním však balón zkrotil do rukavic pohotový ter Stegen. Poslední třetinu prvního poločasu opět držela kormidlo Borussia, a ve 35. minutě mohl po Arangově rohu z akrobatické pozice otevřít skóre Domínguez, freiburský brankář byl ale na místě!

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Jen s tím rozdílem, že už Gladbach tentokráte svoji převahu zúročil: Marx poslal balón na rozběhnutého Wendta, který vrátil do ohně a de Camargo už si z malého vápna věděl rady - 1:0. Domácí následně přenechali dirigentskou taktovku SCF a zaměřili se výhradně na rychlé protiútoky. Po jednom z nich vymyslel Herrmann skvělou pozici pro Ruppa, tomu se však z úhlu nepodařilo zamířit do branky! Hosté reagovali šancemi Kruseho, Schustera a Caligiuriho, ani jednomu z nich se ovšem nepodařilo dosáhnout na vyrovnání.

Možná už definitivní slovo si mohl vzít opět Rupp, tentokráte pro změnu střílel zpoza vápna, ale jen o fous minul levou tyč Baumannovy svatyně! Bojovníci z Breisgau následně opět zvýšili tempo a zasloužené srovnání bylo za pár chvil na světě: Arango ve vápně srazil Sogra a sudí byl neoblomný - pokutový kop! Kulatý nesmysl si zabavil Caligiuri a střelou do pravé šibenice zavěsil - 1:1. Závěr utkání byl znovu otevřený na obě dvě strany - ten samý hráč mohl definitivně překlopit vedení na stranu Freiburgu, ale podobně jako Rupp na opačné straně, úspěch neslavil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

I když mi spíše vychází remíza, tak přeci zkusím tipnout výsledek 1:0, nějakýho upocenýho góla snad domácí vstřelí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele