30. kolo
21.04.2013 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Greuther Fürth 0:1

Červení proti Zeleným, soused proti sousedovi. Greuther Fürth nečekaně porazil nedaleký Norimberk, k čemuž mu vedle notné dávky štěstí dopomohla nemohoucnost norimberského mužstva v koncovce. Po nevýrazném úvodu nabídlo severobavorské derby napínavou podívanou, která přinesla jednu jedinou branku, velký a marný tlak domácí jedenáctky, hromadu spálených šancí i zbytečných faulů.

Úvodní minuty se nesly ve znamení nepřesností a pokažených přihrávek, takže defenzivní řady nebyly prakticky nikterak vyzkoušeny. První vážnější moment přišel po Kiyotakeho přímém kopu, jenž směrem na vlastní bránu nebezpečně prodlužoval Prib. Ten si pak mohl oddychnout, když míč jen těsně minul pravou tyč. Tato situace však hru nepozvedla a jediné, čeho bylo čím dál více, byly hromadící se fauly.

A pak jako rána z čistého nebe přišla branka hostujícího celku. Gólové situaci předcházelo jedno přečíslení norimberské obrany, jež svou mizernou přihrávkou pohřbil Fürstner. Bylo to však jasné varování, které si 1.FC nevzal k srdci. V 27. minutě tak již musel kapitán Schäfer lovit míč ze své sítě, když Simonsovu ztrátu balonu potrestal Geis. Nutno dodat, že se spíše jednalo o gól z kategorie šťastných, protože Geis pálil zcela přesně z uctivé vzdálenosti 25 metrů - vskutku výstavní trefa!

Šťastný střelec byl při chuti a norimberskou svatyni pak nebezpečně ohrozil při zahrání přímého kopu. Na inkasovanou branku se Wiesingerovi svěřenci pokoušeli co nejrychleji odpovědět. Sousedovi zle zatápěli zejména po rohových kopech a do dvou slibnějších příležitostí se dostal i český forvard Tomáš Pekhart. Byl to právě on, kdo se dopustil další zbytečné a do očí bijící ztráty míče. Už už to vypadalo, že se bude opakovat scénář z předešlé gólové situace, avšak na Parkovu ránu zkušený Schäfer včas zareagoval.

V domácím dresu se ve druhé půli neobjevil Klose, u něhož se znovu ozvaly následky otřesu mozku. Na začátku druhého dějství se do velké šance dostal hlavičkující Pekhart, avšak trefil pouze dobře postaveného gólmana Hesla. Dle očekávání se dostavil tvrdošíjný tlak domácího celku a Fürth se musel spokojit s hraním na brejky. Po jednom přímém kopu předložil Pekhart dobrý balon Essweinovi, jehož střelu musel Hesl zlikvidovat parádním zákrokem.

Po hodině hry hlavičkoval Balitsch na spodní stranu břevna, od níž se kulatý nesmysl odrazil přesně na brankovou linii a zase zpět k břevnu. Pro rozhodčí velmi těžký moment, hra však běžela dál. Domácí jedenáctce toho podvečera nebylo přáno. Velkou překážkou byl pro norimberské fotbalisty i pozorný brankář Hesl, jenž zlikvidoval všechny pokusy FCN. Mnohdy ani gólman SpVgg zasahovat nemusel, jelikož nejeden střelecký pokus domácích mířil zcela mimo branku. A protože se neujalo ani Makovo bodlo, odvezl si outsider tři body a cenný skalp místního rivala.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele