29. kolo
07.04.2012 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Drama odvráceno! Dortmund přiváží z Volkswagen Areny tři body

Borussia Dortmund se na hřišti Wolfsburgu ujala krátce po změně stran už dvoubrankového vedení, potom ovšem nechala domácí zkorigovat a bylo opět zaděláno na závěrečné drama, které nakonec odmítl svou druhou brankou v utkání Robert Lewandowski.

Hostující kormidelník Jürgen Klopp udělal oproti předchozímu utkání se Stuttgartem v základu jednu změnu, místo Kevina Großkreutze se na trávníku představil střelec čtvrté branky do švábské sítě Ivan Perišić. Ve výborné formě se prezentující Vlci (čtyři vyhrané zápasy v řadě) nechtěli dát dortmundské Borussii od samého začátku nic zadarmo, přebrali dirigentskou taktovku, žádnou výraznější akci si ale vypracovat nedokázali. To na druhé straně mohlo hned z první výraznější příležitosti udeřit: Kagawa vyslal za obranu parádní pas na Lewandowskiho, ten se rázem ocitl tváří v tvář proti Benagliovi, mířil ovšem vedle branky.

Na opačné straně rozehrával přímý volný kop z nadějné pozice Dejagah, branku ale vysoko přestřelil. Odpověď mohla být opět smrtelná, Gündogan našel od rohového praporku svým pasem Hummelse, ten ale nedokázal hlavou usměrnit balón do prostoru branky. Do třetice už to však žlutočerným vyšlo: Kagawa rozdal míč do strany na rozběhnutého Perišiče, ten okamžitě posouval před branku, kde jako první úřadoval pohotový Lewandowski - 0:1.

Čtyři minuty nato, tedy ve 26. minutě mohlo být srovnáno, Schäfer obelstil pravou stranu defenzivní linie BVB, poté ještě posunul do střelecké pozice Mandžukičovi, jeho ránu ale zastavil parádní reflex Weidenfellera a následná dorážka Helmese skončila těsně vedle levé tyče hostující svatyně. To už se však hrálo výhradně podle dortmundských not, Kloppovi svěřenci přehrávali svého protivníka hlavně ve středu pole, kde si opět svědomitě plnil své úlohy po zimní přestávce nezastavitelný Gündogan. A ten samý hráč mohl těsně před odchodem na přestávku vedení znásobit, Benaglio ovšem jeho tvrdý projektil zlikvidoval.

Do druhých pětačtyřiceti minut se Felix Magath rozhodl hru neplodné zálohy oživit, na hřišti se ukázal Vieirinha, jenž nahradil Patricka Helmese. Portugalský středopolař se ihned předvedl skvělým pasem na Mandžukiče, ten ale efektivním zakončením na Weidenfellera recept nenašel. Pak už se opět hrálo v zajetém trendu a Borussen se záhy dočkali zasloužené pojistky: Kuba ustál v pokutovém území střet s Felipem, posunul Gündoganovi, jenž šikovně okolo Mandžukiče usměrnil mičudu do pravé šibenice - 0:2.

Konečné rozhřešení mohl přinést díky Rodríguezově teči střelou z vápna Kuba, jeho pokus však našel pouze břevno domácí branky. Po hodině hry potom přišel, jak už to bývá trest: Polák vybojoval míč a Dejagah následně poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde se před Subotiče prosadil k míči Mandžukić a z bezprostřední blízkosti nedal Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 1:2. Hosté nenechali Vlky nadechnout, naopak sami mohli udeřit, Kagawa, ani Lewandowski ovšem nedokázali svou snahu dotáhnout do konce. Japonský štírek měl v 73. minutě také další možnost, když se po Gündoganově pasu ocitl před brankou, ale o chlup minul.

Poslední čtvrthodina už patřila takřka výhradně domácím, ty sice šest minut před koncem zpomalila druhá žlutá karta pro Madlunga, jenž si pomohl faulem v souboji s Piszczekem. Ale i přesto měl chvíli nato šanci Jiráček, proti němu se však postavil skvělý Weidenfeller! Závěrečné drama potom odmítl Lewandowski, jenž využil Schäferovy chyby a podruhé prostřelil Benaglia - 1:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
lampard11

0:2 Kagawa, Peršíč

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobre som tipol

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele