13. kolo
19.11.2011 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 4:0

Průměrný výkon stačil Schalke k tomu, aby bez větších potíží smetlo na vlastním trávníku Norimberk v poměru 4:0. Bavořané tak v Gelsenkirchenu znovu potvrdili, že se v současnosti pyšní opravdu mizernou formou.

Zápas začal sice poměrně nevýrazně, už ve čtvrté minutě si ale Schalke vypracovalo první příležitost. Z pravé strany perfektně odcentroval Baumjohann, v šestnáctce se k míči probojoval Papadopoulos a míč poslal zhruba půl metru nad.

Domácí fotbalisté toho v úvodu příliš nepředvedli, i přesto ale šli ve 13. minutě do vedení. Baumjohannovu střelu sice ještě dokázal gólman Schäfer vyrazit, k dorážce se ovšem hned vzápětí dostal kanonýr Klaas-Jan Huntelaar a pohodlně zakončil do odkryté brány. Tento moment probudil také fotbalisty Norimberku, kteří rázem začali hrát výrazně aktivněji, bohužel ale bez kýženého efektu.

Nechybělo naopak mnoho a okolo 30. minuty mohli znovu inkasovat. V obou případech je podržel výborný Schäfer, který nejprve zlikvidoval Huntelaarovu hlavičku, a následně si bravurně poradil také se střelou Raúla. Legendární Španěl se ale nakonec gólu v první půli přeci jen dočkal. V 39. minutě zakončil z hranice vápna nechytatelně k tyčce.

Po změně stran se hrálo dlouhou dobu hodně opatrně a bez nějakých výrazných šancí. Oba celky se sice dokázaly dostat k vápnu soupeře, tam ale pokaždé narazily na zformovanou obrannou linii, která zabránila výraznějšímu nebezpečí.

V podobném duchu se bohužel pokračovalo až do 66. minuty, kdy z ničeho nic znovu udeřilo Schalke. Draxler vyslal perfektní přihrávkou do dobré palebné pozice Huntelaara, jenž znovu potvrdil pověst ostrostřelce. Gólman Schäfer byl bez šance.

Stoper Wollscheid mohl hned vzápětí snížit, s jeho hlavičkou si ale dokázal Lars Unnerstall bez problémů poradit. Poslední slovo si tak vzalo opět Schalke. V 85. minutě centr Baumjohanna propadl až na volného Holtbyho, který si následně pohrál s Wollscheidem a pečetil na konečných 4:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele