20. kolo
05.02.2012 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Freiburg zabojoval a proti Brémám vydřel cenný bod, i když na dosah měl tři

Werder na Badenova-Stadionu znovu ukázal, že je na hřištích soupeřů sotva poloviční, přestože se hned dvakrát ujal vedení, tak nabitý náskok neudržel a nakonec může být rád za konečný bod. SCF však nadále zůstává vinou horšího skóre na chvostu.

Oba celky vstoupily do utkání s velkou chutí, přece jen mírnou převahu měli domácí, avšak žádnou větší příležitost si připravit nedokázali. To Werder když už zahrozil, tak to stálo zato. Rosenberg se snažil najít ve vápně Pizarra, ten ale na míč před brankou nedosáhl. Podobné varování přišlo i na druhé straně, to ale pro změnu před Jendrišekem odvrátil Affolner. Freiburští začali rázem ještě více přitápět pod kotel. Nejprve z vápna pálil Makiadi, balón ale nedokázal stlačit do prostoru tří tyčí, po něm pak napřáhl z velké dálky Lumb, trefil však jen Rosenthala, míč se k němu ovšem vrátil a druhá rána skončila z ničeho nic na levé tyči Wieseho branky.

Patovou situaci ale z ničeho nic před půlhodinou hry rozklížily Brémy. Rychlý protiútok potáhl Pizarro, předal do strany Junuzovičovi, ten okamžitě vrátil balón do pokutového území a peruánský kanonýr z voleje propálil Baumanna - 0:1. Fanoušci na Badenova-Stadionu ovšem nemuseli dlouho smutnit, hned o dvě minuty později si na rohový kop naskočil nevysoký Makiadi a netradičně hlavou srovnal - 1:1. Do přestávky už pak snaha obou stran vyšuměla do ztracena.

To už však rozhodně po změně stran neplatilo. A byli to opět hosté, kdo z ničeho nic udeřil. Akci po ose Rosenberg - Ekici - Pizarro zakončil posledně jmenovaný šajtlí na vzdálenější tyč a podruhé tak překonal Baumanna - 1:2. Hned o chvíli později ale mohlo být pro Werder ještě lépe. Pizarro balón vybojoval pro Rosenberga, ten ovšem z otočky napálil jen vzdálenější tyč Baumannovy branky. Na odpověď se nemuselo dlouho čekat: Schmidova standardka, ani hlavička Höhna si ale cestu mezi tři tyče nenašly, přičemž Jendrišekovu rána zpacifikoval Wiese.

Tlak domácích však i nadále sílil. Podpořit ho přišel i další útočník Reisinger, a právě on byl tím, kdo mohl zaslouženě vyrovnat, po individuální akci ovšem už nedokázal z úhlu prostřelit Wieseho. Hned po další akci už jsme však mohli začínat znovu od nuly. Jendrišek posunul míč do strany na Schmida, jenž se i vinou vlastního zranění vrhnul za vyrovnáním - 2:2. Závěrečných dvacet minut už se hrálo jenom na jednu branku, ale Reisinger, ani Caligiuri nedokázali přetočit utkání na domácí stranu. Oba týmy si zapíší po bodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uz se musime vzchopit tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musia brať 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele