11. kolo
28.10.2011 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:1

Leverkusen napodobil na Badenova-Stadionu výsledek z minulé sezóny, akorát s tím rozdílem, že jediným úspěšným střelcem byl Ballack. Bayer tak dokázal odčinit domácí zaváhání se Schalke, naopak Freiburg zůstává přikován na chvostu.

Bayer si ani lepší úvod přát nemohl. Již ve druhé minutě rozehrál rohový kop Kadlec, na zadní tyči balón prodloužil Toprak, to samé udělal i druhý stoper Friedrich a Ballack měl už z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1. Bývalý reprezentační kapitán si tak připsal premiérový zářez od svého návratu do Bundesligy.

Hned vzápětí mohl zvýšit Castro, jeho utažená rána ale skončila pouze u připraveného Baumanna. Postupem času se začal probouzet i Freiburg. Jako první se do zakončení dostal kdo jiný než Cissé, ovšem jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla. A i nadále to byla především dvojice Cissé - Dembélé, kdo se staral o vzruch, hostující defenziva však odolávala.

Velká možnost na srovnání se domácím naskytla ve 38. minutě. Do vápna poslal parádní centr Putsila, nikým nehlídaný Cissé ovšem trefil z ideální pozice pouze pravou tyč Lenovi svatyně. Na druhé straně podklouzl Hinkel, Sam ale nedokázal nabídnuté šance využít. Těsně před odchodem do kabin pak měl na hlavě vyrovnání Rosenthal, jeho pokus však nakonec skončil těsně vedle.

Po změně stran tempo hry povážlivě upadlo, hrálo se především ve středu hřiště a na nějaké zajímavé situace v pokutových územích jsme tak mohli s klidem zapomenout. Leverkusen tím jen potvrzoval svou letošní nevyrovnanost a nekoncentrovanost, kdy po skvělém úvodu kvalita jeho hry upadá, až se dostane doslova na bod mrazu.

To ostatně potvrdila akce z 69. minuty. Flum našel skvělým centrem ve vápně nabíhajícího Cissého, ten si mezi stopery mohl v poklidu zpracovat balón, jeho následná střela se však do prostoru branky nevešla. Další šance domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Dobrou příležitost měl střídající Reisinger, tvrdou ranou ale na Lena nevyzrál.

Bayer si premiérovou možnost ve druhé půli vypracoval až v osmdesáté čtvrté minutě. Kadlec našel střídajícího Kießlinga, ten ovšem pálil jen nad branku. O poznání nebezpečnější byla akce na opačné straně. Z úhlu nejprve střílel aktivní Reisinger, ale Leno si s jeho zakončením, stejně jako s hlavičkou Bartha poradil, a tak udržel pro svůj tým tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
naheCZ

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele