2. kolo
13.08.2011 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:2

Mainz především zásluhou Marcela Risseho, který jeden gól dal a druhý připravil, nezaváhal ani ve Freiburgu a má tak zatím společně s Hannoverem jako jediný plný počet šesti bodů.

Svěřenci Marcuse Sorga vstoupili do utkání lépe a od začátku začali dostávat Mainz pod tlak, ten se ale logicky zatáhl a v poklidu se soustředil na defenzivu. To platilo až do jedenácté minuty. Butscher našel přesným centrem Cissého, ten si pohotově zpracoval a hned se tlačil do zakončení, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil Fathi a zachránil tak svůj tým od nejhoršího.

O chvíli později pak Cissé v další příležitosti míč pro změnu vůbec netrefil. Hostům ani další varování oči neotevřelo. Ve dvacáté páté minutě centroval Abdessadki a Makiadi hlavičkoval jen těsně vedle pravé tyče. Ve zbývajícím čase první půle se hrálo především ve středu hřiště bez výraznějších šancí na obou stranách. Zajímavostí je, že FSV se k první střele na branku dostalo až ve 41. minutě, ale žádné nebezpečí z toho pro Baumanna jako doposud nebylo.

Po změně stran domácí s cílem co nejdříve skórovat ještě zvýšili tlak, ale žádnou vyloženou příležitost si už nevypracovali, byli to naopak domácí, kdo mohl otevřít skóre. Ivanschitz vyslal do zajímavé možnosti Allaguiho, ten chytře obelstil Baumanna, ale před odkrytou brankou odvrátil plachtící míč do bezpečí Mujdža. To už se však nepovedlo v šedesáté čtvrté minutě. Ivanschitz rozehrál rohový kop, zakončit se snažil nejprve Fathi, míč se pak odrazil k Choupo-Motingovi, toho ale pro změnu na brankové čáře zastavil Barth, ale na dorážku Risseho už byl krátký - 0:1.

Mainz na inkasovanou branku odpověděl po svém, tedy útokem. Domácí si vypracovali hned několik nadějných šancí na vyrovnání, ale střela Schustera ani hlavička Cissého v síti neskončili, a tak mohli své slovo říct opět svěřenci Thomase Tuchela. V sedmdesáté osmé minutě ještě Choupo-Moting ve vyložené příležitosti napálil břevno, ale o minutu později už si bývalý hráč HSV spravil chuť. Risse nacentroval do vápna a vysoký útočník z hranice penaltového puntíku zvyšoval na 0:2. V nastaveném čase pak po akci Caligiuriho korigoval Cissé a připsal si tak jubilejní třicátou branku v bundeslize - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele