29. kolo
07.04.2012 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 2:2

Díky výrazně zlepšenému výkonu v druhém poločasu v utkání s 1.FC zůstává SC Freiburg po šesté v řadě neporažen. Norimberk sice ukončil svou černou sérii čtyř porážek, avšak po velmi povedených úvodních pětačtyřiceti minutách ztratil svůj dvoubrankový náskok a odjíždí z Breisgau s jediným bodem.

1.FC zařadil hned v úvodu utkání vyšší rychlostní stupeň, za což byl odměněn gólem v osmé minutě. Postaral se o něj Didavi, jenž využil zaváhání Diagneho - domácí obránce špatně rozehrál před vlastním pokutovým územím, míč ukořistil Didavi a ranou z dvaadvaceti metrů vymetl pavučinu v levém rohu Baumannovy brány. Po inkasované brance se Freiburští probudili, nadále to však byli hosté, kdo si vytvářel zajímavé příležitosti. Do dvou z nich se dostal slovenský hráč Mak, jenž v sestavě nahradil zraněného Adama Hlouška.

V sedmadvacáté minutě mohli Frankové svoje vedení navýšit, když centr z pravé strany našel ve středu pokutového území volného Balitsche, jenž hlavou poslal balon směrem na pravou tyč. Tam chyběl Tomášovi Pekhartovi jeden krok k zakončení a míč tak prošel těsně vedle domácí brány. Hned o chvíli později mohli borci SCF vyrovnat, když rovněž po centru zprava zvedl balon před později reagujícím Schäferem Caligiuri, kulatý nesmysl do norimberské svatyně nezamířil. Po půlhodině hry si Diagne zopakoval svou hrubku z úvodu utkání, ale Mak si v dobré pozici ukopl balon a tak mohl Baumann včas zasáhnout.

Streichovi svěřenci se sice snažili, avšak na solidně bránící 1.FC si nepřišli. Výjimkou byl zmatek před Schäferovou bránou po rohovém kopu, když míč nešťastně tečoval Pekhart a domácí mohli zamést míč do brány - norimberská obrana zasáhla o něco pohotověji. V nastaveném čase prvního dějství již Pekhart odvedl svou práci tam kde má - před bránou soupeře. A byl z toho takříkajíc gól do šatny, když se po rohovém kopu český útočník nejrychleji zorientoval a poslal hosty střelou doprostřed brány do dvoubrankového vedení.

Po změně stran se domácí dočkali velice důležitého včasného snížení skóre. Po zahrání přímého kopu lehce zatlačil v pokutovém území bránící Nilsson Caligiuriho, jenž se ocitl na zemi. Sám faulovaný se pak k postavil k následné penaltě, kterou bez problému proměnil ranou do levého rohu branky 1.FC. V následujících minutách vystupňovali domácí tempo a dostali Franky pod permanentní tlak. Heckingův tým se osmělil až po více než dvaceti minutách, kdy musel brankář Baumann hasit Pinolovu šanci po jeho průniku a následné střele z levé strany. O pár okamžiků později musel na druhé straně podobně zasáhnout Schäfer proti Schmidovi.

Branka nakonec přece jen padla - a byl to zásah vyrovnávající. Psala se devětasedmdesátá minuta, když rohový kop SCF odvrátil Pinola jen ramenem směrem k hranici pokutového území, kde se balonu zmocnil Makiady, jenž pohotově vypálil. Jeho střelu ještě smolně tečoval Cohen, domácí publikum si tak mohlo gólově zakřičet podruhé. Po obdrženém gólu norimberští očividně přidali, zřejmě se nehodlali po slibném vedení spokojit s jediným bodem. Do závěrečného hvizdu však žádný z obou týmu další gólový zásah nepřidal, a tak se oba celky rozešly smírně.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele