33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

MAGE SOLAR Stadion odolal i výpravě Kozlů, jejichž situace je nadále kritická

Köln opět nedokázal dotáhnout do konce nadějně vyhlížející zápas, Freiburg utkání i přes počáteční branku snadno otočil a jen tak potvrdil momentální rozpoložení obou celků. Porýnský celek zůstává před posledním kolem na barážové pozici.

Ve sluncem rozpáleném Freiburgu (teploměr ukazoval neuvěřitelných 34 stupňů) potřebovaly obě strany přece jen nějaký čas na aklimatizaci a nalezení správného tempa. To jako první nalezl Köln a měl také v sedmnácté minutě první velkou šanci: po rohovém kopu se protlačil k hlavičce Lanig, do branky se mu však jeho zakončení nasměrovat nepodařilo. Zatímco snaha bádenského mužstva se vyznačovala výhradně dalekonosnými pokusy, Rosenthal, Guédé, ani Schmid však na Rensinga také správný recept nenašli.

Strážce svatyně Kozlů nakonec kapituloval snad z nejméně vážné situace ve 36. minutě, kdy mu pod tělem podklouzla rána Mujdži - 1:0. Porýňané se nicméně nevzdávali a vyvinuli na svého protivníka v závěru prvního poločasu drtivý tlak - výsledkem toho potom byla šance Podolskiho, jehož centr se spojil s hlavou Brečka, ten však jenom dokázal, že mu tato úloha není příliš vlastní.

Frank Schaefer zareagoval na nepříznivý stav střídáním zraněného Laniga, na jeho místě se následně ukázal Novaković. Nebyl to ale slovinský kanonýr, nýbrž jeho útočný kolega Podolski, kdo za chvíli po přestávce umístěnou přízemní střelou zpoza vápna srovnal krok - 1:1. Hra rázem začínala gradovat... Otočit skóre mohl opět Podolski, jeho dělovka se však tentokráte do prostoru branky nevešla. Druhá strana odpověděla stejnou mincí v podání Rosenthala, tomu ale překazila radost pro změnu výborně postavená branková konstrukce! V 54. minutě se však mohl SCF po Caligiuriho pase a střele Guédého z bezprostřední blízkosti radovat - 2:1.

Po střetu Makiadiho s McKennou v pokutovém území zůstala k udivení freiburských hráčů píšťalka na hrudi sudího Starka překvapivě němá. Naproti tomu na druhé straně selhal v jasné šanci Novaković a míč tak stále ležel na straně Kozlů. To však nebyla poslední možnost pro hosty, chvíli nato zakončoval znovu neúnavný Podolski, ale branku netrefil. Poté už se pokračovalo výhradně podle not z Breisgau: Jendrišek měl krátce po svém nástupu příležitost, střelou z úhlu ovšem nemířil přesně. Trápení Kölnu pak ukončil šest minut před koncem přesnou ranou Caligiuri a v nastaveném čase upravil na konečné skóre 4:1 Freis.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Kolin sa musí zachranit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
patrikhm

Hertha se musí zachránit!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele