22. kolo
18.02.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha měla Dortmund na lopatě, nakonec ale odchází s prázdnou

Stará dáma měla proti favorizované Borussii po dlouhé minuty navrch, ovšem v rozhodujících chvílích své příležitosti nedokázala dotáhnout do konce, a tak když se po hodině hry prosadil Großkreutz, trvá berlínské čekání na výhru už předlouhých jedenáct utkání.

Dočasný kouč Herthy René Tretschok vsadil oproti minulým zápasům hned na několik změn, přičemž nejviditelnější bylo přesunutí Levana Kobiašviliho zpátky do středu pole, kde tento gruzínský veterán odehrál podstatnou část kariéry. A právě aktivní obrana, pevný střed hřiště a vysoké napadání dělalo od prvních minut přestavené ofenzivě Borussie značné problémy, a když už se navíc navrátilec Barrios dostal v pokutovém území k hlavičce, tak svým nedůrazným pokusem mířil pouze do místa, kde stál připravený Kraft. Strážce domácí svatyně se pak hned dvakrát nedobře domluvil se stopery, avšak ani z jednoho zaváhání nakonec nezapršelo.

Hosté pak o sobě dali pořádně vědět až po půlhodině hry, ale hned to z jejich strany stálo zato. Hbitý Piszczek poslal povedený centr do vápna, kde si na balón naběhl opět Barrios, ovšem v rozhodujícím okamžiku mu nevyšel krok, a tak z nadějné akce nic nebylo. BVB sice mělo míč na svých kopačkách, i nadále ovšem jeho aktivitě chyběla tolik potřebná nadstavba.

V závěrečných deseti minutách prvního dějství se obsadil do hlavní role Mats Hummels: nejprve pustil lacinou chybou do šance Raffaela, před ním musel zachránit Weidenfeller. Hned vzápětí pak klíčový článek dortmundské defenzivy zahrozil i vepředu, ale na míč z obtížné pozice o kousíček nedosáhl, nakonec mohl po jeho dalekonosném pasu a sklepnutí Lewandowskiho otevřít skóre Piszczek, ale z úhlu nedokázal Krafta překonat.

Polský bek si při této akci evidentně přivodil zdravotní problémy, a tak se po přestávce na jeho místě představil spolehlivý záskok v podobě Patricka Owomoyely. Jinak ovšem byla ve hře výhradně Stará dáma, jež si po chvíli začala vytvářet i brankové příležitosti. Hned dvakrát byl během pár minut v akci Ebert, pokaždé dokonce zakončoval takřka z totožné pozice, ale ani jednu střelu nedokázal usměrnit na zadní tyč Weidenfellerovy branky. Jak se později ukázalo, tak právě tyto akce mohly berlínský tým mrzet.

To se ostatně potvrdilo v 66. minutě. Kuba poslal do pokutového území pěkný bochánek, na který si na malém vápně naskočil Lewandowski, jeho hlavičku sice dokázal Kraft parádním reflexem vyrazit, ovšem odražený míč dopravil do branky z akrobatické pozice do té doby neviditelný Großkreutz, jež tak svůj celek doslova vysvobodil z beznaděje - 0:1. Odpovědět se snažil dalekonosnou ránou Ramos, ale mezi tři tyče zacílit nedokázal. To bylo z domácí strany, i přes neutuchající snahu o vyrovnání až do závěrečných minut všechno.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi ťažko 1:1 skonči to 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

0.2

Reagovat
tlaci

tradiční výsledek pro Dortmund venku 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Verím v dobrý výsledok, snáď Čovič a Tretschok zvolia dobrú taktiku aj keď to bude veľmi ťažký zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele