32. kolo
21.04.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 1:2

Berlínská Hertha nezvládla veledůležité klání s posledním Kaiserslauternem a po domácí prohře 1:2 se nad jejími vyhlídkami na udržení v nejvyšší soutěži nebezpečně stahují černá mračna. Hosté sice svou pramalou šanci na setrvání v Bundeslize definitivně ztratili, avšak před svým sestupem vybojovali alespoň čestné vítězství.

Hertha BSC vstoupila do utkání tak, jak její trenér Rehhagel sliboval - tj. s vervou a entusiasmem. Záhy však hráči "Staré dámy" narazili na svědomitě bránící "Rudé ďábly", kteří dokonce nejednou vysunuli své růžky i před Kraftovu bránu. První velkou příležitost ke skórování měli domácí na začátku patnácté minuty, kdy Rukavytsyův rohový kop přesně našel hlavu nikým nebráněného Niemeyera. Stoper však vyslal balon přímo do náruče brankáře FCK. Modrobílí drželi balon pod svojí kontrolou, cestu do šestnáctky Lauternu si však proklestit nedokázali.

Byli to právě Balakovovi svěřenci, kdo jako první gólově udeřil: Sahan poslal v sedmadvacáté minutě přihrávku na Kircha, ten se otočil kolem Niemeyera a střelou z osmi metrů nedal domácímu brankáři šanci - 0:1. Tento gól pochopitelně otřásl s psychikou domácích fotbalistů, kteří se v následujících minutách jen sporadicky pokoušeli o ofenzivní výpady a v defenzívě působili víc než nejistě. To se také naplno projevilo v osmatřicáté minutě. Ramos ztratil míč a De Wit založil rychlý kontr, který šel přes Fortounise až k Wootenovi, jenž rozvlnil berlínskou síť podruhé.

O čtyři minuty později mohl být osud domácích zpečetěn, když Bugerův přímý kop našel na zadní tyči volného Abela. Kapitán FCK byl ale výrazně tísněn gólmanem Kraftem, a tak se Balakovova ekipa třetího zásahu nedočkala. Do konce prvního poločasu musela v agónii hrající domácí obrana ustát ještě několik slibných pokusů Lauternu, s notnou dávkou štěstí mohl Rehhagelův výběr odcházet do šaten "jen" s dvoubrankovým mankem.

Domácí neměli nač vyčkávat, takže hned po změně stran vrhli své síly do útoku. Jenže stejně jako v první půli se tlak Modrobílých rychle vytratil a záhy bylo opět více živo před svatyní Herthy. V třiapadesáté minutě vyrazil Kraft Sahanovu ránu přímo před sebe, na takto odražený balon zareagoval pouze Wooten, jenž sice dokázal berlínského brankáře obejít, avšak získaný míč si nechal utéci těsně kolem tyče za postraní čáru. Na nepřízeň osudu si tak domácí stěžovat nemohli a o sedm minut později rozjásali Olympijský stadion svým gólovým zásahem. Po Ebertově rohovém kopu se již podruhé v zápase ocitl zcela volný Niemeyer, který se tentokrát nemýlil a hlavou obstaral snížení skóre na 1:2.

V následujících minutách se hosté zatáhli a Hertha tak mohla podnikat výpady proti jejich valu, žel pro domácí publikum bez výraznějšího efektu. V šestasedmdesáté minutě se Lauternu naskytla další šance ke vstřelení třetí branky, když se po rychlém kontru řítil vstříc Kraftovi Sahan - domácí gólman však (jak již v mnoha zápasech předtím) vytáhl skvělý zákrok a zachránil svůj tým před pohromou. Přestání této šance musela Hertha vykoupit červenou kartou, kterou o minutu později obdržel v zápase dosti viditelný Niemeyer.

Olympiastadion očekával v závěrečných chvílích utkání drtivý tlak Modrobílých - ten se však nekonal. Psychicky i fyzicky unavení domácí hráči působili mrtvolně a tak se šance množily před Kraftem, jenž v pětaosmdesáté minutě znovu reflexivně zasáhl proti Petsosovi. Další příležitost měl po "obtančení" nezkušeného Hollanda agilní Fortounis, jehož pokus z ostrého úhlu skončil na boční síti. Ještě blíže ke skórování měl ke konci zápasu Wooten, jenž nepochopitelně nezpracoval přihrávku dva metry před prázdnou bránou. Tento zkrat jej však mrzet nemusel, hosté se totiž tak jako tak mohli po dlouhé době radovat z vítězství.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele