32. kolo
22.04.2012 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover se rozešel s SCF smírně a drží doma neporazitelnost

Freiburg dokázal v AWD-Areně vybojovat ten poslední kamínek do mozaiky s názvem bundesligová záchrana - celek z Breisgau tak dokázal téměř nemožné a může se těšit na další rok mezi elitou. Na druhé straně 96ky se budou muset o EL ještě prát.

Utkání podle očekávání v úvodních minutách příliš vzruchu nenabízelo, obě strany se zaměřily hlavně na defenzivu, přičemž hlavně svěřenci Christiana Streicha působili (skoro jako celou jarní část) hodně disciplinovaným dojmem. První zajímavá příležitost tak byla k vidění až v 15. minutě: Konan vyšel ze souboje s Caligiurim vítězně, následně se balón přes Pandera dostal až ke Stindlovi, ten však z vápna nedokázal Baumanna překonat. Ani zbytek prvního poločasu z nastoupeného trendu neubral, strážci brankového prostoru tak zažili jednou klidnějších pětačtyřicet minut.

Krátce po změně stran se hra začala přece jen dostávat do těch správných provozních teplot. 96ky se ujaly role vedoucího celku a zejména Ya Konan na sebe strhával velikánskou pozornost: robustní střelec to nejprve zkoušel z otočky, Baumann byl ovšem u tyče připraven. Útočník z Pobřeží slonoviny se ukázal také individuální akcí, při níž obelstil hned tři hráče SCF, potom však nedůrazným zakončením neměl nárok na úspěch. A do třetice udělal miláček domácího publika kličku i Baumannovi, potom ale místo přihrávky na lépe postaveného Abdellaoueho nepochopitelně zakončoval sám...

To hosté se za tu dobu dostali do jedné výraznější šance z protiútoku, kdy se po levé straně prosmýkl Caligiuri, pasem pod sebe oslovil Pucilu, tomu se ale postavil do cesty dvojblok Pogatetz - Pander! Po hodině hry měl otevírací branku z rohového kopu na hlavě Pogatetz, avšak jeho pokus přece jen něco málo postrádal. Ta samá akce se opakovala i v 75. minutě hry: Pander akorát z druhé strany našel od rohového praporku, tentokráte na přední tyči hlavu Pogatetze, rakouský stoper ovšem ani napodruhé nedokázal usměrnit svou hlavičku do prostoru tří tyčí.

Dolnosaský celek naprosto ovládl ve druhé půli dění na trávníku, držel míč pod kontrolou, vytvářel si také dostatek šancí, jakoby mu ale nebylo přáno - něco totiž jeho snaze vždy sházelo. Neuspěl ani Ya Konan, jenž se při Pintově absenci postavil k volnému přímému kopu, trefil však jen připravenou zeď.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele