5. kolo
10.09.2011 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:2

Dortmund dnes opět jasně ukázal, že se zatím stále nenachází v ideální herní pohodě. Hertě podlehl v poměru 1:2 a na vedoucí Bayern tak nově ztrácí už pět bodů.

Borussia každopádně nezačala vůbec špatně a v úvodu utkání byla o poznání aktivnější. První střelecký pokus nakonec ale stejně patřil Hertě. V pozici zakončovatele se objevil Tunay Torun, jenže z poměrně velkého úhlu nemířil vůbec přesně.

Turecký útočník byl každopádně vidět i nadále. V 16. minutě si výborně narazil s Ramosem, obešel Schmelzera a následně vyslal na bránu Weidenfellera nepříjemnou pozemní ránu, která šla jen těsně vedle. Poté začal hrozit konečně i favorizovaný Dortmund. Hned dvakrát se k zakončení dostal Šinži Kagawa, jenže nejprve narazil na gólmana Krafta, zanedlouho hlavičkoval asi metr nad.

Ve 24. minutě byl blízko brance domácí Gündogan, s jeho tvrdou nevysokou dělovkou z přímého kopu si ale dokázal Thomas Kraft poradit. Před přestávkou mohl s nerozhodným stavem ještě něco udělat Großkreutz, avšak ani on míč do berlínské svatyně dostat nedokázal. Nepříliš záživný první poločas tak skončil bez branek.

Brzy po změně stran přišel pro všechny domácí fanoušky opravdový šok, jelikož Hertha se z ničeho nic střelecky prosadila. Raffael využil špatného bránění dortmundských obránců a dostal se do výborné palebné pozice. Jeho první střelu sice dokázal Weidenfeller bravurně zlikvidovat, na následnou dorážku brazilského útočníka byl už ale krátký.

Hosté mohli své vedení zanedlouho i pojistit, ovšem tentokrát nastřelil Raffael pouze břevno. Dortmund se pochopitelně snažil na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, jenže gólmanovi Kraftovi příliš problémů nezpůsoboval. Až v 71. minutě byl blízko vyrovnání Sven Bender. Ten vypálil z velké dálky a jeho rána nakonec orazítkovala brankovou konstrukci.

Obdobně dopadl na druhé straně znovu také Raffael. Hertha byla ovšem při chuti a stále nebezpečně hrozila. Eberta sice dokázal Weidenfeller ještě vychytat, v 81. minutě se ale se štěstím po rohovém kopu prosadil Peter Niemeyer. Dortmund v závěru zásluhou přesně hlavičkujícího Lewandovského dokázal snížit, to bylo z jeho strany ale vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 též

Reagovat
smazaný uživatel

boze

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund jen tak dal chlapci :D

Reagovat
celticz

Hertha BSC

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ogárci, příjemně jste mě překvapili...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele