8. kolo
01.10.2011 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4:0

Dortmund dokázal zapomenout na nepovedené vystoupení v Marseille a povinnou výhrou nad Augsburgem se opět posunul na pohárové příčky. Pod tři body se nejvíce podepsal Lewandowski, který mířil do černého hned třikrát.

Domácí trenér Jürgen Klopp udělal oproti utkání v Marseille, hned pět změn v základní sestavě a bylo tak otázkou, jak si nové složení povede. A hned první akce ukázala, že by to nemuselo být vůbec špatné. Lewandowski vysunul Perišiče, ten ale z úhlu branku netrefil. O pár minut později přišla odpověď Augsburgu. Davids našel Mölderse, jeho zakončení však nechalo Weidenfellera klidným.

V desáté minutě rozjelo BVB pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla střela Piszczeka, ten ale trefil pouze jednoho z obránců, míč se však odrazil ke Gündoganovi, ani jeho rána si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla. Vzápětí mohl po rohovém kopu otevřít skóre Hummels, z malého vápna ale nedokázal zacílit přesně. A tak mohl přijít trest, nedorozumění Hummelse s Weidenfellerem ale stihl na brankové čáře napravit Santana.

Po půlhodině hry už vybuchl celý Westfalenstadion radostí. Po zmatku ve vápně Augsburgu ztratil balón Hosogai, Kuba se štěstím prostrčil míč Lewandowskimu, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:0. Minutu před odchodem do kabin už to bylo o dvě branky. Po Götzeho standardce z pravé strany chyboval ve vápně Sankoh, jenž balón odkopl pouze k Lewandowskimu, a ten nabídnuté šance bezezbytku využil - 2:0.

Po obrátce přišel pro Borussii šok. Gündogan ve snaze o odehrání míče srazil v pokutovém území Wernera a sudí Rafati bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. K němu se nečekaně postavil Sankoh, ale jeho nepříliš umístěnou ránu pohotový Weidenfeller vyrazil a v rozhodujícím okamžiku tak svůj tým podržel. Poté se tempo hry na chvíli zklidnilo, domácí se tak mohli znovu naplno zkoncentrovat.

Další parádní akce žlutočerných potom přišla v 62. minutě. Hummels našel parádním pasem Götzeho, ten se ze strany proháčkoval až do střelecké pozice, skvělý Jentzsch ovšem jeho pokus vytěsnil. Z následného rohu hlavičkoval na zadní tyč Perišić, na brankové čáře ale zabránil pohromě Werner. I druhý rohový kop v pořadí znamenal pro hostující obranu velké nebezpečí, Santana ovšem nemířil přesně.

V sedmdesáté páté potom Lewandowski parádním obloučkem vysunul za obranu Götzeho, jenž další parádou překonal bezmocného Jentzsche - 3:0. Za další tři minuty bylo pro bavorský celek ještě hůře. Götze rozehrál standardku nakrátko s da Silvou a následným centrem našel na malém vápně Lewandowskiho, jenž ani ve své třetí příležitosti nezaváhal a na své konto si tak připsal premiérový hattrick v nejvyšší soutěži - 4:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia Dortmund 6 - 1 FC Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

nemel by uz konecne hrat barios??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele