21. kolo
11.02.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jízda pokračuje. Dortmund udolal i Leverkusen a zůstává na čele!

BVB opět potvrdilo výbornou formu a díky brance Kagawy přehrálo neslaný, nemastný Bayer, jemuž se tak znovu vzdálily příčky zaručující opětovný start v Lize mistrů. Žlutočerní naopak zůstávají v čele, kde mají na druhý Bayern dvoubodový náskok.

Borussen začali tradičně aktivní hrou a v prvních minutách Bayeru vůbec nepůjčovali balón, ovšem nic převratného z toho pro domácí nevykvetlo. Großkreutzova rána si cestu mezi tři tyče nenašla a zakončení Kehla pro změnu zablokoval Rolfes. Na druhé straně zahrozil přímo z rohu Castro, to bylo ale tak všechno, co stálo v úvodní půlhodině za zmínku. Jinak bylo utkání z obou strach až příliš moc takticky svázané, ani jeden celek nechtěl zbytečně riskovat a zformované obrany držely ofenzivy na distanc.

Na tom se ve zbytku prvního dějství nic nezměnilo, přece jen se však začalo na hřišti alespoň něco odehrávat. Hned dvakrát se tváří v tvář Lenovi ocitl Großkreutz, ani jednou si však na strážce tří tyčí nepřišel. Žlutočerní se ovšem nakonec kýžené odměny dočkali. Kuba parádním pasem nastartoval Kagawu, ten si šikovně zpracoval, vykoupal Oczipku a střelou do protipohybu Lena otevřel skóre - 1:0.

Po obrátce se začalo tam, kde se před odchodem do kabin končilo... Borussia mohla ihned přidat pojistku. Vepředu pozapomenutý Hummels žabičkou oslovil Lewandowskiho, ten z bezprostřední blízkosti ovšem na Lena nevyzrál. Hned nato přišla ojedinělá možnost Bayeru, Schürrleho rána ale nemohla Weidenfellerovi přidělat vrásky. Jinak byli ovšem hosté i nadále až příliš pasivní, často se uchylovali k faulům a hráli tak přesně do not BVB. Jednu takovou standardku rozehrál z ideálního místa Subotić a pěknou technickou střelou jen těsně minul levou tyč Lenovy branky.

Leverkusen se ne a ne poučit a po hodině hry mohlo být definitivně jasno: Kagawa našel ve vápně úplně volného Großkreutze, ten však ani tentokráte neuspěl, míč si přehodil na svou slabší levou nohu a znovu nastřelil jen Lena, odražený balón poté nedokázal usměrnit do branky Schmelzer.

Pohodu v hostujícím táboře nejlépe definoval Kießling, jenž se při standardce vydal pomoci svému týmu do vápna, ale hlavou si málem srazil balón do vlastní branky. Robin Dutt chtěl stůj co stůj se zápasem ještě něco udělat, a tak během krátké chvíle poslal na trávník Renato Augusta a Karima Bellarabiho, kterým museli uvolnit místo vyloženě defenzivní hráči Rolfes a Ćorluka. Ani potom se však nic dramatického nezměnilo, utkání se už víceméně dohrávalo bez nějakých výraznějších akcí na obou stranách.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
tlaci

2:0 (Barrios, GrossKreutz)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia nic neumí! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi dobrej vůl

Reagovat
smazaný uživatel

si dobry kokot

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele