10. kolo
22.10.2011 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5:0

Borussia Dortmund si naprosto s přehledem poradila s Kölnem, který po skvělém výkonu rozstřílela 5:0. Žlutočerní si tak pojistili druhou příčku, na které mají tříbodové manko na vedoucí Bayern, ten má však k dobru ještě zítřejší utkání v Hannoveru.

Domácí byli od začátku aktivnější, hráli s míčem na svých kopačkách a trpělivě hledali cestičku v defenzivě Kölnu. Netrvalo dlouho a ta se skutečně dostavila. Hummels našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Großkreutze, ten balón zpracoval a od brankové čáry ho vrátil zpět do ohně na Kagawu, pro kterého už nebyl problém zakončit - 1:0.

V patnácté minutě poslal Götze balón do nohy Kehlovi, ten neváhal a hned z první vypálil, parádní ránou k bližší tyči Rensinga pořádně zaměstnal. Ten samý hráč byl v permanenci i o tři minuty později, tentokrát ale branku přestřelil. A do třetice napřáhl domácí kapitán ke střele zpoza vápna, ani tentokrát ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče.

Kozli se ani v dalším průběhu nezmohli na odpor, bylo tak pouze otázkou času, kdy BVB jejich pasivitu potrestá. To se stalo ve 25. minutě. Kagawa poslal balón do strany Götzemu, ten obešel Eichnera a míč se potom přes Bendera dostal do druhé vlny ke Schmelzerovi, který tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 2:0.

Další příležitost navýšit skóre měl i Lewandowski, z dobré pozice ovšem branku netrefil. Po akci Hummelse s Kagawou potom pálil z hranice vápna Großkreutz, jeho pokus ale Rensing dokázal zpacifikovat. To se mu ovšem nepovedlo minutu před přestávkou. Piszczek potáhl míč, ten se přes Bendera dostal k Lewandowskimu, jenž se z malého vápna nemýlil - 3:0.

V nastoupeném trendu se pokračovalo i po změně stran. Na trávníku se místo Götzeho objevil Kuba, který si nedávno postěžoval na nedostatek herních příležitostí, a tak se ihned po svém nástupu snažil ukázat, že si místo v základu zaslouží. A byl to právě polský středopolař, kdo vysunul Großkreutze, ten hlavou posunul Lewandowskimu, jenž z hranice penalty zamířil přesně - 4:0.

Žlutočerní nechtěli ani na chvíli polevit, výsledkem toho byly střelecké pokusy Kuby s Kehlem, ani jeden z nich však nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Z dálky to zkusil i střídající mladíček Leitner, jeho přízemní pokus však skončil v náručí Rensinga. Svěřenci Stale Solbakkena byli naprosto neškodní, utkání tak začínalo mít exhibiční nádech.

To ještě více podpořila 66. minuta. Hummels další dalekonosnou nabídkou oslovil Kubu, ten poslal do pokutového území pěkný centr, na který si naběhl Kehl a přesnou hlavičkou zvýšil již na 5:0. Ikona BVB se tak po několika promarněných pokusech konečně dočkala. Čtyři minuty před koncem měl šanci i Köln, ale Podolski na Weidenfellera nevyzrál.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 2

Reagovat
smazaný uživatel

3 3

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele