28. kolo
31.03.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Freiburg bojuje zuby nehty a dokonce veze tři body z BayAreny!

Leverkusen nezvládl po porážce ve Veltins Areně ani domácí vystoupení s Freiburgem a vzhledem k dalším výsledkům tak může po tomto kole nadobro vyklidit pohárové pozice. Naproti tomu SCF boduje už popáté v řadě a dál se posouvá vzhůru.

Bojovníci z Breisgau zvládli poslední dva klíčové duely s týmy taktéž namočenými po krk ve vodě, ale nikterak odevzdaným dojmem nepůsobili ani ve slovutné BayAreně. Naopak od prvních minut svého protivníka evidentně zaskočili aktivní hrou, vysokým napadáním a záhy tato snaha přinesla své plody: Schmid vyslal do pokutového území Mujdžu, ten odcentroval, na zadní tyči balón odvracel Castro, do jeho zadovky se ovšem připletla hlava Schustera a hosté se rázem z ničeho nic ujali vedení - 0:1. Ani potom se však favorizovaný Leverkusen neprobral, první dvacetiminutovka jasně patřila svěřencům Christiana Streicha.

To Bayer se prvně osmělil zásluhou Derdiyoka, jeho hlavičku ale bez problémů lapil Baumann, potom byl pro změnu pískán švýcarskému reprezentantovi nedovolený zákrok. Strážce hostující svatyně ale musel být na pozoru, zejména poté, co Renato Augusto přistrčil míč Rolfesovi , jeho střelu od hranice vápna však dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Werkself si najednou začala tvořit šance: Derdiyok a hned dvakrát Kießling ovšem nemířili přesně.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu, ale hlavičkující Kießling a rovnou vzápětí z těžké pozice střílející Castro nedokázali své pokusy nasměrovat do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. To jakoby odstartovalo další snahu Freiburgu, která potom dostala své vyvrcholení v 60. minutě: Caligiuri znovu dostal až příliš mnoho prostoru, udělal s balónem pár kroků do středu a následně parádně umístěnou střelou nedal Lenovi šanci zasáhnout - 0:2.

To už fanoušci Bayeru nervově nevydrželi a začali na své miláčky dokonce pokřikovat (když už nestačil takřka od první minuty trvající pískot), ani to však spící Růženku neprobralo. Makiadi rozehrával volný přímý kop, ale branku těsně netrefil, stejně tak jako pálil o chvíli později z velké dálky Schuster. To na opačné straně na Baumanna nevyzrál z těžkého úhlu Kießling. Domácí působili v posledních minutách naprosto odevzdaným dojmem, místy dokonce rezignovaným, což jistě nemohlo nechat Robina Dutta chladným. Na rozdíl tří branek mohl uzavřít Guédé, ale přízemní střelou branku nenašel. Leno potom musel ještě zachraňovat při hlavičce Fluma!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen musi... 3:0 je ok

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ha že 3:0 ešte čo nie Freiburg je lepší čo sa dá robiť?2:0 ánovýhráááááá!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele