4. kolo
27.08.2011 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0:0

V zajímavém utkání plném nečekaných zvratů se nakonec body dělily. Domácí byli sice po většinu utkání lepší, ale Borussia pak průběh hry i díky početní převaze otočila, protože se pak ovšem síly znovu srovnali, tak se zápas dohrával v klidu a oba týmy se tak rozešli smírně.

Leverkusen byl od úvodního hvizdu mírně aktivnější. První velkou možnost si pak vypracoval v šesté minutě. Rolfes prostrčil míč parádním pasem na rozběhnutého Schürrleho, ten šel z mírného úhlu sám na Weidenfellera, jenž se ovšem nenechal zahanbit a parádním reflexem balón za svá záda nepustil. Za dalších šest minut hlavičkoval po centru Castra volný Rolfes, branku ovšem netrefil.

Herní projev Bayeru byl o poznání jistější. Svědčí o tom i častá střelba z dálky, kterou se Werkself často prezentovala. Nejprve to zkoušel Sam, ale Weidenfeller si jeho střelu bez problémů pohlídal. Stejně dopadl vzápětí při svém pokusu i Augusto. Další příležitost měl po Castrově centru aktivní Schürrle, ani on však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve 24. minutě potom rozehrával přímý volný kop Renato Augusto, centr těsně před Weidenfellerem ještě stihl tečovat hlavou Reinartz, ale strážce hostující svatyně předvedl další výborný zákrok a držel tak svůj tým nad vodou. Poslední výraznější možnost pak měl pět minut před odchodem do šaten Kießling, který se ve vápně s míčem skvěle otočil, ale potom trefil přesně prostor, kde stál připravený Weidenfeller.

I po obrátce začali lépe domácí. Schürrle přesprintoval na levé straně Piszczeka s Hummelsem, následný centr ale odvrátil do zámezí Subotić. V 53. minutě přišla první výraznější možnost BVB, Kagawa se v pokutovém území skvěle otočil, ale branku následně přestřelil. O několik minut později se musel na opačné straně po Schürrleho zakončení opět Weidenfeller.

Po hodině hry pak Lewandowski posunul ve vápně na Kagawu, tomu ale v poslední chvíli sebral balón pohotový Leno. Vzápětí Hummels sestřelil k zemi Augusta, ale sudí Stark stoperovi Borussie druhou žlutou kartu neukázal a nařídil pouze přímý volný kop. K tomu se postavil Schürrle, ovšem pálil pouze do zdi. V šedesáté páté minutě se však přece jen červenalo, Kadlec sestřelil na poslední chvíli Götzeho a sudí Stark tentokrát neváhal a českého beka vyloučil.

Početní převaha žlutočerných se ihned začala projevovat. Götze našel parádním centrem ve vápně střídajícího Perišiče, jeho střelu mířící pod břevno ale skvělým reflexem vytáhl Leno. V 77. minutě pak Götze odehrál míč, ale potom se zcela zbytečně ohnal po Balitschovi, za což mu Stark udělil druhou žlutou kartu a síly se tak rázem opět srovnaly. V závěru ještě rozehrával standardku Güngogan, nejvýše si vyskočil Hummels, ale branku netrefil, a tak si oba celky rozdělily po bodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ACSMan

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele