30. kolo
11.04.2012 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Nové trenérské duo zažívá v Leverkusenu úspěšnou domácí premiéru

Bayer konečně dokázal setřást barcelonský syndrom a povinnou výhrou nad posledním Lauternem přiživil své ambice na účast v pohárové Evropě. Naproti tomu hosté dnešním dnem zpečetili cestu o patro níže.

Očekávaná domácí trenérská premiéra dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski začala snad nejlépe, jak mohla: Derdiyok hlavou sklepnul protentokrát útočnému parťákovi Kießlingovi, a ten střelou do levého spodního rohu nedal Sippelovi šanci zasáhnout - 1:0. To neuběhla ještě ani minuta hry! FCK odpověděl takřka záhy, Fortounisova rána ovšem patřila do kolonky "neškodné". To ovšem snadno přebila další velká šance Kießlinga, tentokráte ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Sippel lapil.

Bayer se po úvodní desetiminutovce, kdy měl hru jasně ve své režii, poněkud stáhl do obranné ulity, nechal se prezentovat hosty, kteří nabízené šance logicky využili, ale jenom tak napůl... Lautern hrál opět jenom po vápno, nebezpečí tak hrozilo jen a výhradně před Sippelem. Ten se musel činit proti střelám Rolfese a Renata Augusta, nejvíce starostí mu potom bezpochyby přidělal hlavičkový pokus Kießlinga. Hosté ale tři minuty před odchodem do kabin srovnali krok, Fortounis našel Derstroffa, a ten zavěsil - 1:1.

Ani tento moment ale falcký celek výrazněji neprobudil a bylo jenom otázkou času, kdy se viditelně nabuzená Werkself ujme opětovného vedení. To mohl zařídit opět nezastavitelný Kießling, jako při několika předchozích soubojích ale vyšel jako vítěz Sippel! Poté neuspěl o pro změnu Castro, ovšem ten samý hráč následně rozehrál v 57. minutě standardku, strážce hostující branky byl sice u levého rohu včas, na Rolfesovu dorážku už byl ale bezmocný - 2:1. Střídající Barnetta potom ve spolupráci s Reinartzem stanovil na konečných 3:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen utrpi chudobnu vyhru 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele