16. kolo
10.12.2011 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Úspěšná série Freiburgu končí, postaral se o to Köln

Köln začíná pomalu obracet statistiku domácích zápasů s Freiburgem, dnešní výhra je pro porýnský celek již druhá v řadě. Svěřenci Stale Solbakkena tak po jednozápasovém výpadku v porýnském derby opět potvrdili, že RheinEnergieStadion je pro každého protivníka těžkým oříškem.

Kozly posadilo hned na začátku do sedla nedorozumění Bastianse s Baumannem, čehož se snažil využít Podolski, před kterým vzývala opuštěná branka, reprezentační střelec ovšem napálil balón jen do břevna, od kterého se poté odrazil zpátky do pole. Domácí měli utkání jasně ve své režii, i tak se ale museli mít neustále na pozoru. Nejdříve to zkoušel Rosenthal, po něm i Cissé, ani jeden z nich však nedokázal zacílit přesně.

Nejenže hosté nedokázali využít své náznaky, ovšem navíc tak jako v případě Rosenthala nabízeli svými chybami nadějné příležitosti. Balón se potom po ose Riether - Podolski - Peszko dostal až k hlavičkujícímu Clemensovi, jenž nezaváhal - 1:0. Peszko byl hodně aktivní, hlavou ovšem branku netrefil, jeho další rána si potom našla jen boční síť. Těsně před přestávkou hosté přitlačili na pilu, Makiadiho branku však sudí Fritz pro útočný faul neuznal.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Srovnat krok mohli Makiadi a po něm i Bastians, ani jednomu z nich se však v tísni nepodařilo udeřit míč tak, aby zamířil do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. A poté již opět začala úřadovat ofenziva Kozlů. Na počátku celé akce stála Butscherova chyba, Lanig následně posunul balón na Peszka, ten ještě oslovil lépe postaveného Podolskiho, jenž přesně zavěsil - 2:0.

Polsko-německá spolupráce úřadovala o chvíli později znovu, tentokrát se ale Clemensovi vrhnul do cesty právě Butscher, který tak alespoň částečně napravil své předchozí zaváhání. Definitivně hotovo pak bylo v 66. minutě. Clemensův rohový kop si našel cestu až za brankovou čáru, Putsila zasáhnout nestihl - 3:0. Konečnou podobu dodal výsledku po spolupráci s Jajalem z bezprostřední blízkosti také dvougólový střelec Podolski - 4:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele