27. kolo
25.03.2012 17:40 CET
1 : 6
(1:1)

Reportáž

Dortmundská jízda pokračuje. Köln si odnáší šestibrankový výprask!

Borussia Dortmund musela netradičně až v neděli odrážet atak svých pronásledovatelů, daného činu se ovšem zhostila na výbornou a na RheinEnergieStadionu nasázela oblíbenému Kölnu rovnou půl tucet branek.

Utkání začalo s desetiminutovým zpožděním, jež bylo způsobené dopravním kolapsem v Kölnu a jeho blízkém okolí. A to jakoby se daleko více podepsalo na hráčích Borussie, kteří v úvodu působili trochu těžkopádným dojmem - toho pochopitelně Solbakkenovi svěřenci umně využili a drželi tempo zápasu pod kontrolou. Netrvalo dlouho a pro žlutočerné bylo ještě hůře: Lanig poslal z běhu do vápna přesný centr, hostující defenziva předvedla hned dvě hrubé chyby (Weidenfeller vyběhl pouze napůl, Subotić pro změnu nebyl v souboji s Novakovičem dostatečně důrazný) a slovinský kanonýr pohodlně otevřel skóre - 1:0.

Hostující mašina se zahřívala postupně... Nejprve odpověděl stejnou zbraní Lewandowski, jehož pokus však byl pro Rensinga vítaným zpestřením pracovního harmonogramu, Großkreutz pak jenom napálil jednoho z obránců. Do třetice už se ale hostující celek mohl radovat, Schmelzer rozehrál zprava kratší roh, na přední tyči nejvýše vyskočil Piszczek a z hranice malého vápna poslal míč nechytatelně do sítě - 1:1. Hned o chvíli nato mohl ten samý hráč utkání otočit, těžký míč ovšem nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Ve 37. minutě ovšem ukázal chybnou přihrávku Hummels, kulatý nesmysl se později dostal až k Podolskimu, ten ale na Weidenfellera zblízka nevyzrál.

Poločasový oddych přišel pro domácí mužstvo doslova za pět minut dvanáct - tlak Borussen neustále sílil a bylo jen otázkou času, kdy se tato snaha přetaví i do průběžného skóre. Čekání netrvalo ani dvě minuty: Piszczek vrátil Kagawovi balón ze standardní situace, japonský štírek na nic zbytečně nečekal a střelou pod břevno utkání definitivně otočil - 1:2. Tím se ale nekončilo, za pouhých šest minut zase ukázal svou genialitu Shinji Kagawa, jenž patičkou vrátil Kubovi, polský středopolař celou situaci poté ještě vyšperkoval pasem na krajana Lewandowskiho, pro kterého už bylo snadné potřetí dopravit míč za brankovou čáru.

Následující dvacetiminutovka poté z nastaveného režimu znatelně ubrala - obě strany jakoby už ani neměly sílu s utkáním něco měnit. To se ale nakonec nepotvrdilo! Stále více odevzdaní Kozli si říkali o malér, který také nakonec přišel: 78. minuta byla svědkem povedené kombinace mezi Kagawou a na útočné polovině stále více se potulujícím Gündoganem, jenž celou akci pohodlně zakončil - 1:4. Další dvě minuty dělily v pořadí už pátou branku, v níž měl prsty opět rozehrávající Kagawa, přes Piszczeka s Kubou se mičuda vrátil zpátky ke Kagawovi a ten přidal svůj druhý zápis - 1:5. Na rozdíl pěti branek potom uzavřel šest minut před koncem střídající Perišić.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo náklep jak cyp :-D A to jsem ten přenos po gólu Kolína chtěl málem vypínat

Reagovat
smazaný uživatel

se ten dortmund nejak v druhy pulce urval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele