10. kolo
22.10.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - SC Freiburg 1:0

Kaiserslautern dokázal především zásluhou skvělého Shechtera porazit Freiburg a připsal si na své konto nesmírně cenné tři body. Bádenský celek se naopak o skóre propadl na poslední místo.

Freiburgští začali na Betzenbergu bez zbytečné bázně a od úvodu měli více ze hry. Byli to však paradoxně domácí, kdo mohl jako první otevřít skóre. Amedick nacentroval do vápna, kde se k hlavičce protlačil Shechter, nadějnou příležitost ale využít nedokázal.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po kombinaci Cissého s Makiadim našel druhý jmenovaný za obranou Putsilu, ten ale v tísni nezamířil do černého. V dalším průběhu tempo hry povážlivě upadalo, oběma celkům jakoby průběžný stav vyhovoval. To se po půlhodině hry snažil změnit Schuster, jeho střelu si ale pozorný Trapp pohlídal.

Byl to ovšem Lautern, kdo mohl ve 39. minutě z ničeho nic udeřit. Po rohovém kopu Tifferta se k hlavičce protlačil Amedick, balón směřující do sítě však na brankové čáře zastavil pohotový Makiadi. Vzápětí se na druhé straně ocitl v tutovce Cissé, jeho pokus ale zblokoval pohotový Bugera, následná dorážka senegalského kanonýra si potom cestu mezi tři tyče nenašla.

Stejný obraz hry byl k vidění i ve druhé půli. Do střelecké pozice se znovu dostal Putsila, jeho rána ale ani tentokrát Trappa nevylekala, neboť se jí do cesty postavil obětavý Abel. Na opačné straně to zase pro změnu zpoza vápna zkoušel Kirch, ani jemu se ale nepodařilo zamířit přesně.

Po hodině hry začali získávat mírně navrch přece jen domácí. Stoprocentní příležitost měl Shechter, který se najednou ocitl sám před Baumannem, ten ale vytáhl parádní reflex a jeho ránu za svá záda nepustil. Izraelský šikula byl jako obvykle při chuti. Ani jeho další pokus však v síti neskončil, tentokrát se o to postaral dobře pozičně postavený Krmaš.

Rudí ďáblové se ale nakonec v 75. minutě dočkali. Další Amedickům centr si ve vápně našel, kdo jiný, než Shechter a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0. Neuběhla ani minuta a mohlo to být rázem o dvě branky. Baumann srazil v souboji Shechtera a sudí Hartmann nařídil penaltu. K té se postavil Tiffert, mladý brankář ovšem své zaváhání napravil a pokutový kop chytil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele